E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD'de üretim düştü, petrol kazancını korudu---

ABD'de üretim düştü, petrol kazancını korudu

ABD'de üretim düştü, petrol kazancını korudu
29 Haziran 2017 - 07:28 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de petrol üretiminin bir yılın en hızlı düşüşünü göstermesi sonrası kazancını korudu

Petrol fiyatları, ABD'de ham petrol üretiminin son bir yılın öncülüğündeki en hızlı düşüşünü göstermesi ve bunun soncu, küresel arz fazlasını azaltma amaçlı OPEC öncülüğündeki üretim kısıntıları üzerindeki baskının azalması ile birlikte kazancını korudu.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, önceki beş seansta yüzde 5.2 artmasının ardından yüzde 0.4 daha yükseldi. Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) çarşamba günü açıkladığı verilere göre, ABD'de ham petrol üretimi geçen hafta günlük 100,000 varil ile temmuz başından bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Bu düşüş muhtemelen Alasaka'daki petrol sahası bakım çalışmalarından ve Cindy tropik fırtınasından kaynaklandı. Ham Petrol stokları geçen hafta beklenmedik bir şekilde artarken, benzin stokları üst üste ikinci haftada da geriledi.

Petrol New York ve Londra'da geçen hafta, artan küresel arzın, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının üretim kısıntılarını dengeleyeceği endişeleri ile ayı piyasasına girdi. Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) verilerine göre, ABD'de ham petrol stokları, beş yılın ortalamasının 100 milyon varil üstündeki seyrini sürdürerek yüksek seviyelerde kalmaya devam ediyor.

Sydney'de CMC Markets baş stratejisti Michael McCarthy, "Talep olumlu, ancak sorun denklemin arz tarafında ne olacağında" dedi ve "OPEC'in etkin bir şekilde kenarda beklemesi ile birlikte, piyasa bekleyişleri için etkili faktör ABD üretimi. Önümüzdeki aylarda muhtemelen fiyatların daha da arttığını göreceğiz" şeklinde görüş bildirdi.

Ağustos vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 17 sent yükselerek, Hong Kong saati ile 09:46'da varil başına 44.91 dolara çıktı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 18 altındaydı. Kontrat çarşamba günü 50 sent yükselerek 44.74 dolardan kapandı. Fiyatlar bu ay yüzde 7.1 düştü.

Vadesi Cuma günü dolacak ağustos vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 16 sent yükselerek varil başına 47.47 dolara tırmandı. Kontrat çarşamba günü 66 sent ya da yüzde 1.4 yükselerek 47.31 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrolü, ABD göstergesi WTI'akıyasla 2.56 dolar primli seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)