E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​ABD'de ücret protestosu---

​ABD'de ücret protestosu

​ABD'de ücret protestosu
15 Mayıs 2014 - 23:49 borsagundem.com

Ülke genelinde fast-food restoranlarındaki çalışma şartlarını protesto eden eylemciler, saatlik ücretin 15 dolara çıkarılmasını istedi

ABD başta olmak üzere dünya genelinde, McDonald's, Burger King, Wendy's ve KFC gibi ''fast-food'' restoranlarda çalışanlar greve giderek saatlik ücretin 15 dolara çıkarılmasını istedi.

Yaklaşık 200 milyar dolar büyüklüğündeki fast-food endüstrisini hedef alan protesto gösterileri, ABD'de 150 şehre yayılırken, ülkenin en büyük şehri New York'taki protesto gösterilerinden biri, Manhattan Hearld Square'de gerçekleştirildi.

Yüzlerce göstericinin katıldığı ve yağmura rağmen eğlenceli bir havada geçen gösterilere, fast-food çalışanları ve sendika temsilcileri dışında, işadamları ve siyasi parti üyeleri de destek verdi. Eylemciler, saat ücretinin 15 dolara çıkarılmasını, sendika hakkının sağlanmasını ve çalışma şartlarının iyileştirilmesini isteyen sloganlar attı.

2 milyon üyesi bulunan Uluslararası Hizmet Sektörü Çalışanları Sendikasının (SEIU) desteğiyle gerçekleştirilen protestolara, dünya genelinde 1 milyon 800 bin çalışanı olan McDonald's'lar başta olmak üzere, Burger King, Wendy's ve KFC gibi ''fast-food'' diğer çok uluslu fast-food restoranları çalışanlarının da katıldığı belirtildi.

ABD'nin birçok şehrindeki fast-food restoranında saat ücreti 10 doların altında bulunurken, asgari ücretle ilgili protestolar ilk olarak ABD'nin New York şehrinde, 2012 yılı Kasım ayında gerçekleştirilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)