E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de Türkiye'yi kınayan tasarı---

ABD'de Türkiye'yi kınayan tasarı

ABD'de Türkiye'yi kınayan tasarı
28 Mart 2014 - 03:40 borsagundem.com

​Twitter’ın ardından YouTube’a da getirilen yasak sonra ABD Senatosu’nda Türkiye’deki kısıtlamaları kınayan bir karar tasarısı hazırlandı

ABD Senatosu’nun Dış İlişkiler Komitesi üyesi olan ve Kongre’de bölgeyi en bilen isimlerden, Demokrat Partli Connecticut Senatörü Chris Murphy, Twitter’ın ardından YouTube’un da Türkiye’de yürütme organları tarafından yasaklanması sonrası, getirilen kısıtlamaları kınayan bir karar tasarısı hazırladı.

Tolga Taniş'in Hürriyet'teki haberine göre Senato’nun en genç üyesi Murphy (41), bir basın bülteniyle de duyurduğu tasarıda şöyle dedi: “ABD Senatosu, Türkiye Hükümeti’nin Türkiye’deki basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve internet özgürlüğüne getirilen kısıtlamalarını kınamaktadır. ABD Senatosu, teknoloji ve sosyal medya sitelerinin bağımsız gazeteciler ve kamuya iletişim kurmaları ve bilgiye erişimleri için yardım ederek oynadığı rolü kabul etmektedir. ABD Senatosu, ABD Hükümeti’nin tüm dünyada demokrasiyi destekleme ve iyi yönetişimi teşvik etme çabalarında internet özgürlüğünün merkeziliğinin altını çizmektedir. ABD Senatosu, Türk Hükümeti’ne acilen sosyal medya dahil basın özgürlüğü üzerindeki kısıtlamaları sona erdirme ve Twitter’a erişimi yeniden sağlama çağrısı yapmaktadır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)