E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de tüketici güveni geriledi---

ABD'de tüketici güveni geriledi

ABD'de tüketici güveni geriledi
31 Ocak 2014 - 17:20 borsagundem.com

ABD'de tüketici güveni gerileyerek, harcamaların son üç yılın en büyük kazancının ardından soğuyabileceğine işaret etti

ABD'de tüketici güveni, Ocak ayında bir önceki aya göre gerileyerek, harcamaların son üç yılın en büyük kazancının ardından soğuyabileceğine işaret etti.

Thomson Reuters/Michigan Üniversitesi tüketici güveni endeksi 81.2'ye gerilerken, Aralık ayında 82.5 seviyesindeydi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi 80.4'lük öncü Ocak ayı göstergesinin ardından endeksin 81 seviyesinde olacağı yönündeydi. Bloomberg anketine katılan 68 ekonomistin tahminleri 79 ile 82.5 aralığında değişiklik gösterdi. Endeks, son resesyonun başladığı Aralık 2007 öncesindeki 5 yılda 89 ortalaması kaydederken, bu sürecin ardından gelen 18 ayda 64.2 ortalamasına gerilemişti. Pierpont Securities LLC şef ekonomisti Stephen Stanley, "Benim tahminim tüketiciler bir nebze nefes alacak ve geçtiğimiz yılın son çeyreğine göre bu yıl ilk çeyrekte biraz geri çekilecekler" yorumunu yaptı.

Bu ay hisselerde yaşanan düşüşün bir yansıması olarak oluşan daha düşük iyimserlik, dördüncü çeyrekte 2010 yılından bu yana en yüksek hıza ulaşan hanehalkı harcamalarının azalabileceği sinyalini veriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)