E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de tüketici güveni geriledi---

ABD'de tüketici güveni geriledi

ABD'de tüketici güveni geriledi
16 Ağustos 2013 - 17:23 borsagundem.com

ABD'de tüketici güveni Ağustos ayında beklenmedik bir şekilde düşüş yaşadı

ABD'de tüketici güveni Ağustos ayında, vatandaşların yükselen faiz oranlarıyla yüzleşmesi sonrasında beklenmeyen bir şekilde altı yılın en yükseğinden geriledi.
The Thomson Reuters/Michigan Üniversitesi tüketici güveni endeksi Temmuz ayındaki 2007'den bu yana en yüksek seviye olan 85.1'den Ağustos'ta 80'e geriledi. Bloomberg anketine katılan 68 ekonomistin tahmin medyanı 85.2 şeklinde gerçekleşti.
Yüksek mortgage faizleri konut piyasasındaki istikrar için tehdit oluştururken, bu durum ekonomik büyümeyi de etkileyebilir. Aynı zamanda, istihdamdaki büyüme ve konut fiyatlarının artışı, yüksek istihdam vergileri ve hükümetin bu yıl başlarında uygulamaya koyduğu bütçe kesintilerini dengeliyor.
Capital Economics şef ABD ekonomisti Paul Ashworth, "Faiz oranları yükseliyor, bu asla yardımcı olmaz. Fakat konut piyasasının arka yüzünde görünüm hâlâ gelişim olduğu yönünde" ifadelerini kullandı.
Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri 82 ile 87 puan arasında değişiklik gösterdi. Endeks son beş yılda 89 ortalaması yakalamış durumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir16 Ağustos 2013 18:42

    bu günkü verilerden bi tek o bi öncekinden düşük digerlerrinin çoğu beklentilerden düşük ama bi öncesine göre epeyce yüksek