E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD’de toptan eşya satışları Mart'ta yükseldi---

​ABD’de toptan eşya satışları Mart'ta yükseldi

​ABD’de toptan eşya satışları Mart'ta yükseldi
09 Mayıs 2014 - 22:34 borsagundem.com

ABD’de toptan eşya satışları mart ayında yükseldi. Firmaların hem toptan satışları hem de stok miktarları beklentilerin üzerinde arttı

ABD’de toptan eşya satışları mart ayında yükselirken özellikle ham madde ve elektronik eşya satışlarındaki artış dikkati çekti.

ABD Ticaret Bakanlığı’nın bugün açıkladığı verilere göre toptan eşya satışları mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,4 artarak 443,4 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Bu değer bir yıl önceye göre yüzde 6,5’lik artışa işaret ediyor.

Mart ayında hammadde satışlarında bir önceki aya kıyasla yüzde 6, elektronik eşyada ise yüzde 4,2 düzeyinde artış kaydedildi.  

Öte yandan, toptan eşya stokları mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5’lik artış beklentisinin üzerine çıkarak yüzde 1,1 düzeyinde gerçekleşip 525,2 milyar dolar düzeyine ulaştı. Bu artış 2013 Mart ayına kıyasla yüzde 5,9 yükselişi yansıtıyor.

Mart ayında petrol ürünlerindeki stok artışı yüzde 3,3 olurken bu oran otomobil sektörü için yüzde 1,9 düzeyinde gerçekleşti.

Toptan eşya stokları Gayrı Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) hesabının önemli bir kalemini oluşturuyor. Yılın ilk üç ayındaki elverişsiz hava şartları sonucu stok oluşumunun azalmasının da etkisiyle GSYH artışı yüzde 0,1 düzeyinde kalmıştı. ABD hükümeti geçen hafta düşük stok düzeyinin ilk çeyrekteki GSYH artışını 0,5 puan aşağı çektiğini açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)