E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD’de teknoloji hisseleri neden düştü?---

ABD’de teknoloji hisseleri neden düştü?

ABD’de teknoloji hisseleri neden düştü?
04 Eylül 2020 - 14:25 borsagundem.com

Küresel yatırımcıların gün içerisinde en çok merak ettiği konu ABD borsalarının teknoloji hisseleri önderliğindeki düşüşünün sebebi oldu. Uzmanlar düşüşle ilgili birçok farklı açıklama getiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsaların gündemini Perşembe günü ABD borsalarında gerçekleşen düşüş tutuyor. Wall Street’teki düşüş konusunda en çok dikkat çeken şey aylardır rallilere liderlik eden teknoloji hisselerinin düşüşe de liderlik etmesi oldu. CNBC’nin haberinde 4 borsa uzmanı Wall Street’teki ani düşüşe ışık tutmaya çalışıyor.

ABD merkezli yatırım bankası Stifel’in Kurumsal Hisse Senetleri Stratejileri Başkanı Barry Bannister Wall Street’teki düşüşü bilgisayar odaklı bir rotasyon olarak tanımlıyor.

Bannister, “Bu fikri genişletmek gerekirse çok sınırlı fikri çok fazla paranın takip ettiğini görüyorum. Piyasada bir miktar kesinti olmadan dezenflasyondan reflasyona, büyüme hisselerinden değer hisselerine geçiş zordur. Bana kalırsa bu çok fazla para, çok fazla likidite nedeniyle bir sürü algoritma diyor ki, 'Bu değerler yukarı çıkmadı, hadi satın alalım. Diğerleri çok fazla artmış olabilir, hadi satalım.’ Bu nedenle neredeyse bilgisayar odaklı bir dengelenme sürecindeyiz” ifadelerine yer verdi.

Yatırım danışmanlığı şirketi Short Hills Capital Partner’ın kurucusu Stephen Weiss yatırımcıların ne kadar zarar gördüklerini hesaplaması gerektiğini belitiyor.

Wiess, “Açgözlülük bir noktada insanı ısırmanın bir yolunu bulur. Sonrasındaysa ‘Tamam, şimdi bu yara ciddi değil mi yoksa gerçekten kan mı akıyor?’ kararını vermek zorunda kalırsınız. Bu yaranın ciddi olmadığını düşünüyorum. Bana kalırsa eli zayıf olan yatırımcılar çıkış yapıyorlar, Zoom gibi en tepedeki hisseleri satın alanlar satış yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

UBS Baş Yöneticisi Rob Sechan ise teknoloji hisseleri dışında bir rotasyonun olduğuna dikkat çekiyor.

Sechan, “Piyasalardaki satış dalgasının bazı nedenleri var. Teknoloji firmalarının müthiş derecedeki performansına şahit olduk. Görünüşe göre bazıları sürdürülemez fiyatlara ulaşmışlar. Ralli bugün de yarın da bitse kimsenin ne zaman bunun olacağını kestireceğini sanmıyorum. Ancak büyüme ve değer hisseleri arasındaki risk kazanç ticareti büyük bir sapma seviyesine itildi. Bu nedenle momentumdan para çıkararak döngüsel hisselere para yatırmak için teknoloji hisselerini kullandık” sözlerine yer verdi.

Yatırım danışmanlığı firması Odyssey Capital Advisors’tan Jason Snipe yatırımcıların yaz aylarındaki yükselişten kazançlarını ayırdıklarını belirtiyor.

Snipe, “Yaz aylarına baktığımda tarihi derecede iyi bir seyir görüyorum. Özellikle geçtiğimiz ay on yıllardır görülen en iyi ağustos ayıydı. Yeni durum bir miktar dengelenme olduğunu düşünüyorum. Bana kalırsa bu durum biraz kâr ayırma. Eylül ayının tarih boyunca yavaş ay olarak adlandırıldığını biliyorum. Daha fazla yeni haber gelmeyecektir ve aynı zamanda başkanlık seçimlerinin de hazırlığı sürecektir” dedi.

Bill Ackman: Amerikan tarihinin en belirsiz dönemi

 

Wall Street’te büyük çöküş başladı mı?

 

ABD hisselerinde % 10 düşüş potansiyeli var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)