E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD’de tarım dışı istihdam verisi risk iştahını baskıladı---

ABD’de tarım dışı istihdam verisi risk iştahını baskıladı

ABD’de tarım dışı istihdam verisi risk iştahını baskıladı
06 Şubat 2023 - 09:24 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlaması bekleniyor.

Pazartesi günü sabahın erken saatlerinde Kahramanmaraş ve Gaziantep’de yaşanan büyük depremler ve şiddetli artçılar, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ndeki birçok il ve ilçede hissedildi. Yaşanan büyük deprem sonrasında maalesef can kayıpları ve yıkılan bina haberleri takip edilirken, bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Türkiye şiddetli depremler sonrasında dördüncü seviye uluslararası alarm ilan etti.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 12:30 Euro Bölgesi – Sentix Yatırımcı Güveni Önem: Orta
• 13:00 Euro Bölgesi – Perakende Satışlar Önem: Orta

BIST-100 güne başlangıç

ABD’de beklentilerin oldukça üzerinde gelen tarım dışı istihdam verisi risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. Fed’e ilişkin iyimser beklentilerin veri sonrasında zayıfladığı görülürken, küresel hisse piyasalarında satıcılı bir seyir kaydedildi. Son haftalarda satıcılı bir seyir izleyen BIST-100 Endeksi ise cuma gününü %5,16 oranında güçlü bir yükselişle 4.997,63 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,82 – 18,83 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 09:05 itibariyle 18,82’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Son iki haftadır satıcılı bir fiyatlamanın etkili olduğu ve volatilitenin ciddi ölçüde artış kaydettiği BIST-100 Endeksi’nde cuma günü toparlanma çabası ve güçlü alımlar etkili oldu. 23 Ocak’tan itibaren saatlik grafikte etkili olan ve son haftalardaki tepki alımlarında güçlü bir direnç olarak çalışan düşüş kanalının üst bandı (4.872) cuma günü yaşanan alımlarla birlikte aşıldı. Endekste toparlanma çabasının devamında 5.078 fibo seviyesi ilk önemli direnç noktası olup, bu seviye üzerinde kapanışlar yaşanırsa toparlanmanın devamı beklenebilir. Bu durumda 50 günlük basit hareketli ortalama (5.196) direnç olarak önem kazanacaktır. Tekrar satışların yaşanması halinde ise 4.870 – 4.780 ve 4.730 seviyeleri kısa vadeli destek noktalarıdır. 4.730 altında 4.690 ve 4.601 seviyeleri gündeme gelebilir.

Borsada hacmin yüzde 29,43’ü beş hissede

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (06/02/2023)

 

Piyasalarda düşük risk iştahı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)