E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de tahviller ikinci dalga şüphesi ile ralli yaptı---

ABD'de tahviller ikinci dalga şüphesi ile ralli yaptı

ABD'de tahviller ikinci dalga şüphesi ile ralli yaptı
15 Haziran 2020 - 15:32 borsagundem.com

ABD tahvilleri, korona virüste ikinci dalganın gelebileceği endişelerinin artmasının güvenli varlıklara talebi güçlendirmesi sonucu değer kazandı

ABD Hazine tahvilleri Pekin'de korona virüs salgınının tekrar ortaya çıkmasının ikinci dalga enfeksiyon için endişeleri artırmasının ardından yükseldi.

Traderlar getiri eğrisinin uzun tarafındaki tahvillere yöneldi ve bunun sonucu 30 yıl vadeli tahvilin faizi 7 baz puan kadar düşerken, 10 yıl vadelilerin getirisi 5 baz puan geriledi. Dünyanın en güvenli varlıkları olarak değerlendirilen bu tahvillere talep, Avrupa seansının başlaması ile birlikte sakinleşirken, uzun vadeli tahviller kısa vadelilere göre daha iyi performans göstermeye devam etti.

ABD Hazine tahvil vadelilerinde Asya işlem seansının ilk üç saati için işlem hacmi ortalamasının yaklaşık iki katıydı.

Çin'in başkenti Pekin'de kentin en büyük sebze ve meyve pazarı, bu pazar ile ilişkili düzinelerce kişinin korona virüs testinin pozitif çıkmasından dolayı kapatıldı ve ABD'nin 22 eyaletinde enfeksiyonlar artış gösterdi. Avrupa hisse senetleri açılışta, seyahat ve petrol gibi döngüsel sektörlerin öncülüğünde sert düştü ve Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadelileri yüzde 3.3 kadar geriledi.

Sydney'de Nomura Holdings Inc. faiz stratejisti Andrew Ticehurst, "ABD'de ortaya çıkmaya başlayan yüksek vaka sayıları ikinci dalgaya yönelik endişeleri artırdı ve Pekin'de büyük bir pazarın kapatılması korkuları daha da artırdı," dedi ve "Bu gelişmeler ABD Hazine tahvil faizlerinin uzun tarafında düşüşe yol açtı" şeklinde görüş bildirdi.

Borsa'ya virüs geri mi geldi?

Virüs nedeniyle 3 kat artan hisse daha da yükselebilir

Hindistan'da salgında vaka sayısında patlama 

Borsalarda ikinci dalga! Geri dönüş U şeklinde mi?

Dolardaki yükseliş altını vurdu

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EKRİST15 Haziran 2020 23:11

    Borsaların iyice boku çıktı sabahleyin abd borsaları % 3 eksi vadeli tabiki aksam 23 oe %  1 artı böyle borsa olmaz.borsalar balon oldu her an patlayabilirler temmuz ayı olabilir.

  • ekonomist/stratejist15 Haziran 2020 16:09

    Ayrıca talebin yoğun olduğu tahvillerin faizleri düşer faizler tekrar uçtuğunda voleyi vururlar. Warren Buffet gibi dünyanın en büyük 2. zengini geçen aylarda ABD 10 Yıllık Tahvil alımına yöneldiğini okumuştum elindeki havayolları hisselerinden çıkış yaparak güvenli limana yönelmiş. Küresel sermaye evine dönüyor artık ABD'ye.

  • EKRİST15 Haziran 2020 23:12

    kaliteli hisse senetleri 3 yıldan önce yükselmezler.bu işin doğasında var.büyük bir ekonomik kriz çıkmadan asla borsalar yükselmez.

  • ekonomist/stratejist 15 Haziran 2020 16:04

    Tahvilde en iyi getiri bizde ancak ABD tahvillerine yönelim hızlı bir şekilde artıyor nerdeyse 0 faize doğru gidiyor. Aradaki fark budur işte bizim tahviller çöp değerinde