E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de tahvil piyasası hayal kırıklığına uğrattı---

ABD'de tahvil piyasası hayal kırıklığına uğrattı

ABD'de tahvil piyasası hayal kırıklığına uğrattı
12 Ağustos 2022 - 09:17 borsagundem.com

ABD borsalarında süren güçlü yükselişe tahvil piyasasının karşılık vermemesi yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı.

ABD borsalarındaki ralli 1 ayı geride bırakmak üzere. S&P 500 endeksindeki yükseliş yüzde 11’i aşarken, tahvil piyasaları bu yükselişe şüpheyle yaklaşıyor.

1982’den bu yana en düşük seviyeye gerileyen ABD’nin 2 ve 10 yıllık tahvil getiri farkı, resesyon sinyali için yakından takip edilirken, temmuz başından bu yana yaklaşık 5 baz puan düştü ve Çarşamba günü eksi 58’i test ettikten sonra eksi 44’ten günü tamamladı.

Eksi 80 bekleniyor

TD Securities Kıdemli Faiz Stratejisti Gennadiy Goldberg, ters getiri eğrisinin, Fed’in mevcut faiz patikasının ABD ekonomisini resesyona sokacağına işaret ettiği görüşünde. Goldberg getiri farkının eksi 80’e kadar düşmesini bekliyor.

DoubleLine Group Portföy Yöneticisi Greg Whiteley de “getiri eğrisi boyunca, özellikle de uzun tarafta, faizlerin yükseleceğini; hem hisselerde hem de tahvillerde değer kaybı yaşanacağını öngörüyor.

JPMorgan’dan David Kelly ise enflasyonun yüzde 2 hedefine gerilemesiyle hisselerin 3 yıl içinde rekor seviyelere yükselmesini beklediğini belirtiyor ve “Bu noktada yatırımlarımın tamamı hissede olacak” diyor.

Öte yandan Bloomberg’in hesaplamasına göre S&P 500, 1969’a kadar geri gidildiğinde, yaşanan 8 resesyonda tepe noktasından ortalama yüzde 32 düşüş kaydetti. Tarihsel istatistiklerin bir rehber olduğu varsayımı altında, Perşembe gününü 4 bin 200 seviyesinden kapatan endeks, ocak ayındaki tepe noktasından aynı seviyede düşüş kaydederse 3 bin 262 seviyesine gerileyebilir.

Ünlü bankalar tahvil piyasası konusunda ayrıştı

 

ABD 10 yıllık tahvilleri yüzde 2'yi görebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)