E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de sonuçlar netleşiyor! Biden önde---

ABD'de sonuçlar netleşiyor! Biden önde

ABD'de sonuçlar netleşiyor! Biden önde
04 Kasım 2020 - 02:34 borsagundem.com

ABD'de doğu eyaletlerinden başlamak üzere sandık sonuçları açıklanmaya başladı. Demokrat aday Biden, hem oy oranında hem de delege sayısında Trump'ın önünde

ABD'nin doğu eyaletlerinde oy verme işleminin sona ermesinin ardından ilk sonuçlar gelmeye başladı. Hem Fox hem AP tahminlerine göre ABD Başkanı Donald Trump Batı Virginia'da da seçimi kazanıyor. İlk sonuçlara göre Trump'ın önde olduğu eyalet sayısı üçe yükseldi.

Demokrat aday Biden'ın Vermont'ta seçimi kazanması bekleniyor. Georgia, Indiana, Kentucky, Güney Carolina, Vermont ve Virginia'da oy verme işlemi sona erdi.

ABD'nin doğu kıyısındaki sandıkların çoğunluğu yerel saatle 19.00 (TSİ: 03.00) kapandı. 

Oy oranına bakıldığında TSİ 03.30 itibariyle iki adayın oyları da yüzde 50'ye yakın durumda. Delege sayısına göre ise Trump 13, Biden ise 16 delege elde etti.

Başkanlık yarışı için kritik eyaletlerden Florida'da ise adeta kıran kırana bir yarış var. Eyalette oy sayımı sürerken, her 10 dakikada bir liderlik el değiştiriyor. 

TSİ 04.00'da ise Biden Trump'a delege sayısında fark attı. Oy oranında Trump yüzde 50.1 ile Biden'ın önünde yer alırken delege sayısında Biden 85'e 55 önde.

ABD seçim sistemine göre bir eyalette oy yarışını önde bitiren aday o eyaletin tüm seçici delegelerine sahip olmuş oluyor. Bu yüzden bir adayın başkan olabilmesi için aldığı oy oranından çok eyaletlerde elde ettiği delege sayısı önemli oyuyor. 

Nefes kesen yarışta TSİ 04.30'a gelindiğinde Trump'ın delege sayısını bir miktar artırdığı görüldü. Trump'ın oy oranı yüzde 50.1. Biden'ın oy oranı ise yüzde 48.7 Trump'ın delege sayısı 61, Biden'ın delege sayısı ise 85

Cumhuriyetçi eyalette Biden'ın hızı kesildi

ABD'nin Cumhuriyetçi kalesi Teksas'ta sandıkların yüzde 64'ü açıldığında Joe Biden'ın oyların yüzde 51'ini aldığı görüldü. Trump taraftarlarını şoke eden bu durum kısa sürdü ve Cumhuriyetçiler kaleleri Teksas'ta yeniden üstünlüğü ele Yeni geçirdi. 

Kansas ve North Carolina eyaletlerinde de Joe Biden küçük farklarla önde gözüküyor.

Ayrıca, Alabama, Connecticut, Delaware, District of Columbia, Florida, Illinois, Maine, Maryland, Massachusetts, Mississippi, Missouri, New Hampshire, New Jersey, Oklahoma, Pennsylvania, Rhode Island ve Tennessee eyaletlerinde oy verme işlemi sonlandırıldı.

TSİ 05.00 itirabiyle Trump 92 delege elde ederken Biden'ın delege sayısı 119'a yükseldi.

West Virginia eyaletini Trump, Virginia'yı ise Biden kazandı

ABD'de 59. başkanlık seçimlerinde West Virginia eyaletinde Cumhuriyetçi Donald Trump, Virginia eyaletinde Demokrat Joe Biden kazandı.

Associated Press (AP) haber ajansının yayınladığı resmi olmayan seçim sonuçlara göre ABD Başkanı Trump, West Virginia eyaletinde rakibi Biden'i yendi.

Trump, 2016 yılında da West Virginia eyaletinde rakibi Hillary Clinton'ı yenmişti. West Virginia'yı kazanan son Demokrat 1996'da Bill Clinton olmuştu.

Virginia eyaletinde ise Demokrat başkan adayı Joe Biden seçimi kazandı. 2016 yılında da Virginia'da Demokrat aday Hillary Clinton kazanmıştı.

Trump, West Virginia'da 5 delege kazanırken, Biden ise Virginia'da 13 delegeyi hanesine yazdırmış oldu.

ABD'de başkanlık seçimlerinde 538 delegenin yarıdan bir fazlası olan 270 delegeye ulaşan isim başkanlık seçimini kazanıyor.

Florida, Georgia ve Güney Carolina eyaletlerinde resmi olmayan ilk sonuçlar geldi

ABD'de 2020 Başkanlık Seçimi'nde Florida, Georgia ve Güney Carolina eyaletlerinden resmi olmayan ilk sonuçlar geldi.

Seçimin galibini tayin edecek en önemli eyaletlerden olan Florida'da Biden uzun süre Trump'ın önünde görüldü. Ancak Teksas'ta olduğu gibi Trump bu eyalette de üstünlüğü ele geçirdi.

ABD Başkanı Trump, Pennsylvania'da da oy oranı üstünlüğünü ele geçirdi. Trump'ın son ataklarının ardından bahisçiler de Trump'a daha fazla şans tanımaya başladı. 

Trump Mississippi'yi, Biden Massachusetts'i kazandı

ABD'de 59. başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Donald Trump Mississippi, Demokrat Joe Biden ise Massachusetts eyaletini kazandı.

Associated Press (AP) haber ajansının yayınladığı resmi olmayan sonuçlara göre ABD Başkanı Trump, Mississippi'deki oyların çoğunluğunu elde etti.

Halen oy sayımının devam ettiği eyalette Trump, Demokrat rakibi Biden'ı geride bırakarak oyların çoğunluğunu ve 6 delegeyi kazanmayı garantiledi.

Öte yandan Biden, Massachusetts eyaletindeki oyların çoğunluğunu elde etti ve eyaletteki 11 delegeyi kazandı.

Bu sonuçlarla Trump toplam 19, Biden ise toplam 28 delegeye ulaştı.

Alabama'yı Trump, Delaware ve Illinois'ı Biden kazandı

ABD'de 59. başkanlık seçimlerinde Alabama eyaletinde Cumhuriyetçi Donald Trump, Delaware ve Illinois eyaletlerinde ise Demokrat Joe Biden kazandı.

Associated Press (AP) haber ajansının yayımladığı resmi olmayan seçim sonuçlara göre, ABD Başkanı Trump, Alabama eyaletinde rakibi Biden'i yendi.

Trump, 2016 başkanlık seçimlerinde de Alabama eyaletinde rakibi Hillary Clinton'ı yenmişti.

Diğer taraftan Delaware ve Illinois eyaletlerinde ise Demokrat başkan adayı Joe Biden seçimi kazandı.

Her iki eyaleti 2016 yılında da Demokrat aday Hillary Clinton kazanmıştı.

Trump, Alabama'da 9 delege kazanırken, Biden ise Delaware'de 3, Illinois'de 20 delegeyi hanesine yazdırmış oldu.

TSİ 05.30 itibariyle Trump'ın oy oranı yüzde 50.1, Biden'ın oy oranı yüzde 48.5. Trump'ın delege sayısı 92, Biden'ın delege sayısı 131

Trump Güney Carolina ve Oklahoma'yı kazandı 

ABD'de 59. başkanlık seçimlerinde ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump, Güney Carolina ve Oklahoma eyaletlerinde kazandı.

Associated Press (AP) haber ajansının yayınladığı resmi olmayan ilk sonuçlara göre Trump, söz konusu eyaletlerde Demokrat aday Joe Biden'ı geride bıraktı.

Bu sonuçla Trump, Güney Carolina'da 9, Oklahoma'da ise 7 delegeyi hanesine yazdırdı.

Trump Tennessee'de, Biden New Jersey'de kazandı

ABD'de 59. başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Donald Trump, Tennessee eyaletinde, Demokrat Joe Biden New Jersey eyaletinde kazandı.

Associated Press (AP) haber ajansının yayımladığı resmi olmayan seçim sonuçlara göre, ABD Başkanı Trump, Tennessee eyaletinde rakibi Biden'i yendi.

TSİ 06.00 itibariyle Trump'ın oy oranıyüzde 50.2, Biden'ın oy oranı yüzde 48.3. Trump'ın delege sayısı 98, Biden'ın delege sayısı 131.

Trump, Tennessee'de 11 delege kazanmış oldu.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı New Jersey eyaletinde ise Demokrat başkan adayı Joe Biden seçimi kazanarak 14 delegeyi hanesine yazdırdı. 

TSİ 07.30 itibariyle Biden oy oranında da Trump'ın önüne geçti. Biden yüzde 49.8, Trump yüzde 48.6. Trump 118 delege, Biden 209 delege

Trump'tan sandıklar kapandıktan sonra ilk açıklama

Öte yandan Trump sandıkların kapanmasının ardından resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tüm ülkede çok iyi görünüyoruz. Teşekkürler." mesajını paylaştı.

Bu yılki ABD seçimlerinde rekor sayıda katılım beklenirken sandıkların büyük çoğunluğu yerel saat ile 19.00 (TSİ 03.00) itibariyle kapanmaya başlayacak.

ABD Başkanı bugün kesinleşmeyebilir
Seçimin en önemli eyaletleri Wisconsin, Michigan ve Pensilvanya'da oyların neredeyse yarısı sayıldı. 2016 seçiminde ABD Başkanı Trump, TSİ saat 10.00 civarında zafer konuşmasını gerçekleştirmişti. 

Ancak Wisconsin, Michigan ve Pensilvanya'daki sonuçların bugün açıklanması beklenmiyor. Bu nedenle ABD'yi dört yıl daha yönetecek kişinin açıklanması bir sonraki güne sarkabilir. 

Wall Street ralli için seçim sonucunu bekliyor

 

Trump: Kazanmak kolay, kaybetmek hiç kolay değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • biden önde04 Kasım 2020 11:44

    biden kazanır. deli trump manyağı s.tir olur gider. dünyanın halini tersine çevirdi.. manyak sarıkafa..

  • O kadar dedik04 Kasım 2020 09:15

    Bidon kazanır dedik o kadar.Kemereri bağlayın borsa kalkışa geçecrk o kadar

  • Mucize reis04 Kasım 2020 08:18

    Trupm yuzde 90 aldi... bizdeki istanbul, izmir, ankara gibi onemli sehirler, trump in aldigi resmi olmayan parti aciklamalarinda belirtiliyor. O bakimdan biden zor duruma dustu. Resmi sonuclar gec takip ediyor

  • İtri04 Kasım 2020 06:20

    Kamera şakası gibi. Nasıl bir insan trumpa oy verebilir ki?