E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD’de sokaklar yanıyor borsalar yükseliyor---

ABD’de sokaklar yanıyor borsalar yükseliyor

ABD’de sokaklar yanıyor borsalar yükseliyor
02 Haziran 2020 - 16:34 borsagundem.com

Siyasi risklerin giderek artmasına rağmen New York borsası yükselişle açıldı

Açılışın ardından Dow Jones endeksi yüzde 0.51, S&P 500 endeksi yüzde 0.35 ve Nasdaq endeksi yüzde 0.13 yükseldi.

ABD’nin halka açık şirketleri Mayıs ayında korona virüs kaynaklı kısıtlamaların biteceği beklentisiyle borsaların yükselmesini fırsat bilerek geçtiğimiz ay 60 milyar dolarlık hisse satışı yaptı. Şirketler borsaların dip yatığı Mart ayında ise sadece 4,8 milyar dolarlık hisse satışı gerçekleştirdi. Nisan ayında ise 22,3 milyar dolarlık hisse satışı yapıldı.

Floyd'un ölümünün üzerinden 1 hafta geçerken, ABD genelinde gösteriler artarak devam ediyor. Polis ile Ulusal Muhafızların birkaç gündür kontrolü sağladığı protestoların sıfır noktası olan Minneapolis kentinde kayda değer olay yaşanmazken, Floyd için anma etkinlikleri devam etti. Minnesota Ulusal Muhafızlar Birliğindan yapılan açıklamada, birliklerin görevlerini büyük oranda tamamladığı ve artık evlerine dönmeye başlayacakları bildirildi.

IG Asıa Pte. piyasa stratejisti Jingyi Pan, "İşletmelerin yeniden açılması ve toplumsal huzursuzluklara ilişkin iyimserlik doların gücünü baskıladı. Dolar endeksi bu hafta düştü. Yatırımcılar ayrıca ABD - Çin ilişkileriyle ilgili olumsuz haberleri de göz ardı etti." dedi.

Oregon Üniversitesi'nde ekonomi profesörü olan Tim Duy ise sokaklarda askerin kalması durumunda borsalarda yaşanabilecek şeyler konusunda uyardı. Profesöre göre en iyi senaryoda protestolar barışçıl bir şekilde büyürken kötü senaryoda gösteriler askeri güç kullanarak sonlandırılacak.

Konuya yakın kaynaklar Çinli hükümet yetkililerinin kamunun sahip olduğu büyük tarım şirketlerine bazı ABD tarım ürünlerinde alımları durdurmalarını söylediğini belirtti.

Asker sokakta kalmaya devam ederse dip tekrar görülür

Çin Dışişleri: ABD, Çin ile sorunlarını rasyonel çözmeli

Borsa İstanbul yükselişini sürdürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)