E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de sıfır büyüme riski---

ABD'de sıfır büyüme riski

ABD'de sıfır büyüme riski
24 Ocak 2019 - 08:07 borsagundem.com

Trump'ın ekonomi danışmanı Hassett, hükümetin açılmaması halinde yılın ilk çeyreğinde ekonominin sıfır büyüme riski ile karşı karşıya kaldığını söyledi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ekonomik Danışmanlar Konseyi Başkanı Kevin Hassett, federal hükümetin yeniden açılmaması halinde ABD ekonomisinin 2019 yılının ilk çeyreğinde sıfır bir büyüme ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Hassett, CNN'e yaptığı açıklamada, "Eğer federal hükümet ilk çeyreğinden tamamında kapalı kalır ise, ekonomik büyümede ilk çeyreği sıfıra çok yakın bir rakam ile kapatabiliriz" diye konuştu. Hassett,
GSYH büyüme oranının sıfır olup olmayacağına yönelik soruya da "Evet, olabilir" yanıtını verdi.

Federal hükümetin ikinci çeyrekte açılması halinde büyüme rakamlarının yine devasa olacağını da savunan Hassett, "İkinci çeyrekte büyüme yüzde 4 veya 5 olabilir" ifadelerini kullandı.

ABD'de federal hükümet dün itibariyle 33 gündür kısmen kapalı.

Yaklaşık 800 bin federal çalışan ücret almıyor. Senato, bugün Demokratlar ve Cumhuriyetçiler tarafından verilmiş ve federal hükümetin yeniden açılmasını sağlayacak iki ayrı tasarıyı oylayacak.
Ancak her iki tasarının da gerekli 60 oy desteğini bulması beklenmiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)