E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD’de seçim sonuçlarında belirsizlikle risk devam ediyor---

ABD’de seçim sonuçlarında belirsizlikle risk devam ediyor

ABD’de seçim sonuçlarında belirsizlikle risk devam ediyor
05 Kasım 2020 - 09:01 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel risk iştahının yüksek seyrettiği gün içerisinde oynaklık beklentilerindeki artışlar ve spot piyasa fiyatlamaları arasındaki ayrışma bir kez daha dikkat çekti. ABD’de seçim sonuçlarının açıklanmasına yönelik belirsizlik riski devam ederken, Trump-Biden arasında özellikle de günün ilk yarısında yaşanan git-gel durumu CNH, MXN, ZAR gibi seçimden etkilenmesi beklenen para birimleri üzerinde etkili oldu. DXY gün sonunda 93.00 bölgesine doğru geri çekilme eğilimini muhafaza ederken, tahvil faizlerindeki düşüş mali teşvik paketi beklentilerindeki azalma kaynaklı gerçekleşti. EMFX grubu ise seçim bölgesine yakın BRL ve MXN gibi üyelerin olumlu ayrıştığı, TRY ve Asya para birimlerinin ise kısmen zayıfladığı bir ortama işaret etti.

Türk lirası Amerikan doları karşısında günü %-0.42 ile tamamlarken, BİST 100 endeksi kapanışı %1.47 yükselişe işaret etti. 10y vadeli tahvilde faizin son düzeyi %14.36 olurken, 5y CDS ise 544bp seviyesine geriledi.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışları genele yayılır şekilde yükselişler şeklinde oldu. Euro Stoxx 50 %2.01, FTSE 100 %1.67 ve DAX %1.95 ile takip edildi. Rusya grubunda tatil nedeniyle işlemler gerçekleşmedi.

Amerika kıtasında majör ABD endekslerinin seçim sonuçlarındaki belirsizliğin sürmesine rağmen ciddi ölçekte primlenme isteği dikkat çekti. İşlem hacimlerinin son 5 günlük ortalamalarına kıyasla %3-6 aralığında artış gösterdiği ortamda Nasdaq %4, S&P 500 %2.2 ve Dow Jones %1.3 yükseldi. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları karışık bir performans ortaya koyarken, Bovespa %1.97, Merval ise %-1.95 oldu.

5 Kasım işlemleri gerek spot Asya gerekse vadeli ABD endekslerinde yükselişlerin devam ettiğini gösteriyor. TSİ 08.05, NKY 225 %1.28, Hang Seng %2.72, CSI 300 %1.16 ve KOSPI %1.84 ile takip edilmekte.

Offshore işlemlerde yuan performansı 6.6564 ile 6.61 gün içerisindeki düşükten toparlanmaya işaret ederken, PBOC tarafından fixing kur ayarlaması 6.6895 ile yuanda değer kaybını şeklinde oldu.

Mega Polietilen ve Körfez GMYO sorusu

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

Petkim’in karı yüzde 40 azaldı

Sabancı Holding karını 3.8 milyara yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)