E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de salgınla birlikte silah satışlarında korkutan artış---

ABD'de salgınla birlikte silah satışlarında korkutan artış

ABD'de salgınla birlikte silah satışlarında korkutan artış
18 Mart 2020 - 06:29 borsagundem.com

West Virginia eyaletinde de Covid-19 vakasının çıkmasıyla birlikte salgın ABD'deki tüm eyaletlere yayılmış oldu. Korona virüsün yaygın olduğu bölgelerde silah satışlarındaki artış da endişe yaratıyor

Çin'in Vuhan kentinden Aralık ayında ortaya çıkan ve kısa sürede küresel bir sağlık ve ekonomik tehdit haline dönüşen korona virüs salgını ABD'de de yaşamı felç etti. ABD'de, West Virginia eyaletinde de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının çıkmasının ardından salgın ülkedeki 50 eyaletin hepsine yayıldı. Ülkede salgının yoğun olduğu bölgelerde silah satın almak isteyenlerin sayısında büyük artış yaşanıyor. 

John Hopkins Koronavirüs Araştırma Merkezi verilerine göre, ABD genelinde vaka sayısı 5 bin 894'e ulaştı, 97 kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

West Virginia eyaletinde de bir vaka görülmesinin ardından, salgın ülkedeki 50 eyaletin hepsine yayılmış oldu.

New York'a 48 saate kadar sokak çıkma yasağı gelebilir

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Covid-19 salgınına karşı mücadele kapsamında 48 saate kadar halktan evlerinde ya da bulundukları yerde kalıp sokağa çıkmamalarını isteyebileceklerini söyledi.

De Blasio, düzenlediği basın toplantısında New York kentindeki korona virüs vakalarının sayısının 800'ü geçtiğini şöyledi.

New York sakinlerini evlerinde ya da bulundukları yerde kalmak için hazırlıklı olmaları konusunda uyaran de Blasio, 48 saat içinde bu konuda bir karar vereceklerini söyledi.

Fahiş fiyat uygulamalarına 275 bin dolar para cezası kesildi

Salgın konusunda cep telefonlarına uyarı mesajları göndermeye başlayacaklarını belirten de Blasio, salgının gidişatından son derece endişeli olduklarını söyledi.

El dezenfektanı gibi ürünlere fahiş fiyat uygulanmaması konusunda da uyarıda bulunan de Blasio, kaydedilen 550 ihlale karşı 275 bin dolar para cezası kesildiğini ifade etti.

New York MTA'dan 4 milyar dolar kurtarma paketi talebi

Öte yandan ülkenin en büyük toplu ulaşım ağı New York MTA, salgın nedeniyle metro kullanımının yüzde 60, otobüs kullanımın ise yüzde 49 düştüğünü bildirerek, federal hükümetten 4 milyar dolar kurtarma paketi talebinde bulundu.

Bu arada New York Belediyesi, sağlık çalışanlarının çocukları için 100 acil çocuk bakım merkezi açacağını duyurdu.

SİLAH SATIŞLARINDA KORKUTAN ARTIŞ

Covid-19 vakalarının yoğunlaştığı eyaletlerden biri olan New Jersey'de (NJ) bir silah satış mağazasında yönetici olarak çalışan Wayne Vide, son iki üç gündür mağazanın kapısında kuyruk oluştuğunu söyledi.

Bu durumun normal olmadığını anlatan Vide, ‘’Sanırım insanlar şu sıralar belirli hizmetlerin kesileceğinden endişe duyuyor, evlerini ve ailelerini nasıl koruyacakları konusunda korku yaşıyor. Bunun için silah alımına yöneliyorlar. En çok satılan silahlar ev korumaya yönelik olanlar’’ dedi.

Vide, silah stoku yapılmaması için satışlarda sınırlamaya gittiklerini ifade etti.

Virüs salgını vakasının 70’e yaklaştığı Virginia eyaletinde de silah satışları büyük oranda arttı.

Covid-19’un yoğun görüldüğü bölgelerde silah mağazalarının önünde kuyruklar oluştu.

Silah Şiddetini Önleme Kampanyası Başkanı Kris Brown, yaptığı açıklamada, silah satışlarının artışıyla birlikte oluşacak potansiyel tehlikelere işaret etti.

Brown, ‘’Salgın paniği ile yapılan silah alımlarından kaynaklı ölümlerde trajik bir artış yaşanabilir. Silah sahiplerinin yüzde 40’ı, silahlarını evde kilitsiz bir ortamda saklıyor. Bu durum kaza ölümlerine davetiye çıkarıyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Tüketici İlişkileri (Consumer Affairs) isimli kurumun internet sayfasında yer alan bilgilendirmeye göre internet üzerinden silah satışı yapan Ammo.com sitesinin son 11 gündeki satışları yüzde 68 arttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • : )18 Mart 2020 09:39

    ABD de salgının bazı güvenlik endişeleri yarattıgı konuşuluyor. Güvenlik açığı, meşru mudafe kapsamında gerektiğinde kullanılabiliyor. ABd de öyle. o bakımdan bir kaç kişide silah varsa, kendini korumak için zorunlu olarak silah almak zorunda kalıyorsun. yani durumunu dengelemek zorundasın. örnek: abd patriot alır karşına gelirse, sende s400 almak kurmak zorundasın. ABd sonteknolojı uçakla gelıyorsa, güvenlik için s400 üst modelleri lazım sana... ondan satışlar karşılıklı oluyor