E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD'de rekorlar devam ediyor---

ABD'de rekorlar devam ediyor

ABD'de rekorlar devam ediyor
02 Eylül 2020 - 08:55 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin yataya yakın bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste dün yaşanan toparlanmanın ardından bugün daha dengeli bir seyir beklenebilir. Endekste 1078 destek seviyesi üzerinde 1095 ilk planda direnç olarak izlenecektir…

TL Bonolar: 2-10 yıl vadeli tahvillerin faizinin birbirine yaklaştığını görüyoruz. Getiri eğrisi bu kapsamda %13-%14 bandı dahilinde oluşabilir. Enflasyon verisi belirleyici olacaktır…

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında genel olarak değer kazanma eğilimini korurken, TL yatay seyir ile negatif ayrışmakta. 7,35 üzerinde 7,42 direnç konumunda…

EUR/USD: ECB yetkililerinden gelen açıklamalar ile parite 1,20 direncinden dönerken, 1,1910 olan ilk plandaki destek civarı denge arayışı var. ABD verileri oldukça kuvvetli…

Günün Öne Çıkanları:

o Euro Bölgesi ÜFE ile ABD'de fabrika siparişleri ve ADP özel sektör istihdam verileri izlenecek…
o ABD'de Bej Kitap raporu yayımlanacak…
o Dolar endeksi 91,75'e kadar gerileyerek Mayıs 2018'den bu yana en düşük seviyelerini test etti…

Jeopolitik riskler dolayısıyla TL varlıklar kısmen negatif ayrışmakta. ABD piyasalarında rekor tazelenirken, Asya'da daha karışık bir seyir var. Endekste 1095 aşılmadıkça trade pozisyonlarında temkinli olunmalı. 1066 desteğini test eden BIST 100 Endeksi tepki alımları ile toparlanırken, yeniden 1083 seviyesinin üzerine yöneldi. Bu sabah Asya borsaları Japonya hariç ekside işlem görürken, ABD vadeli endeks kontratları ise hafif alıcılı bir seyir izliyor. Endeksin ise yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1078 destek, 1095 direnç seviyesi olarak izlenebilir. 1095 direncinin aşılması kısa vadeli görünümün güçlenmesi için takip edilebilir bu seviyenin altında yükselişlerin tepki niteliğinde kaldığını görebiliriz.

ABD tahvil faizlerinde sınırlı düşüş var. Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk priminde de hafif gerileme devam etmekte. Eurobond piyasasında dengeli bir seyir beklenebilir. TL tahvil faizlerinde enflasyon verisi öncesi tepki denemeleri sınırlı kalabilir. 10 yıllık tahvilde %14 destek konumunda.

Fed açıklamaları sonrası Mayıs 2018 tarihinden bu yana en yüksek seviye olan 1,20 düzeyini test eden EUR/USD'de ECB yetkililerinden gelen kurun seviyesinin önemli olduğu yönündeki açıklama kar satışlarını getirdi. Dolar endeksi 92-93 bandında. İçeride dolar kuru 7,35 altında kalmakta zorlanırken, yukarıda 7,42 tarihi zirve olarak direnç konumunda. Euro kurunda ise 8,83 direnç olarak izlenebilir.

Petrolde stok verileri ile yükseliş sürüyor. Brent 46 dolar varil seviyesinde. Doların değer kazanımı ile altın ons hafif gerilerken, 1965 dolar civarı denge arayışı var. Gram TL bazında da 465 civarında seyir var, 472 direnç konumunda.

BIST 100 Endeksi'nde 1095 altında kısa vadeli görünüm zayıf. Gösterge tahvil faizinde %13 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Pozitif eğilimin devamına işaret eden endeksler

Piyasa dar bir bantta hisse bazında hareketler ön plana çıktı

Global borsalarda yön arayışı devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)