E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de protestocu Senato binasına girdi---

ABD'de protestocu Senato binasına girdi

ABD'de protestocu Senato binasına girdi
26 Temmuz 2017 - 01:51 borsagundem.com

ABD Senatosu'na giren bir protestocu, sağlık tasarısının oylanmasını bir süre engelledi. Protestocu şahıs plastik kelepçeyle binadan çıkarıldı

ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim vaadlerinden olan yeni sağlık sigortası tasarısı Senato'da ön oylamayı kıl payı geçerken güne protestolar da damgasını vurdu.

Senatoda ön oylama gerçekleştirilirken salonun dışındaki protestocuların "tasarıyı öldür" şeklinde attıkları sloganlar oylamanın yapıldığı genel kurul salonunda yankılandı. 

Bu arada bir protestocu Senato binasına girerek oylamayı böldü. Güvenlik güçleri protestocuyu plastik kelepçe ile senato binasından uzaklaştırdı.

Aralarında ABD'nin en büyük sağlık organizasyonlarından Amerika Hastaneler Derneği ve Amerikan Tıp Derneğinin de bulunduğu muhalifler ise tasarıya 24 milyon Amerikalının sigortasını kaybetmesine yol açabileceği ihtimali başta olmak üzere ülkedeki fakirleri ve yaşlıları zor duruma düşürürken, zenginlere büyük vergi teşvikleri sağlayacağı, kadınların doğum kontrol yöntemlerine ulaşmasını zorlaştıracağı ve maliyetleri aşırı yükselteceği gibi çeşitli nedenlerle karşı çıkıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)