E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD'de petrol stoklarının düşmesi fiyatları yükseltti---

ABD'de petrol stoklarının düşmesi fiyatları yükseltti

ABD'de petrol stoklarının düşmesi fiyatları yükseltti
29 Ocak 2020 - 12:57 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de petrol stoklarının düşmesi ve Çin'deki koronavirüs salgını nedeniyle talebin azalması halinde OPEC'in petrol üretim kısıntısını Haziran'a kadar uzatmayı değerlendirmesinin ardından yükselişini sürdürdü

Uluslararası Enerji Ajansı'nın petrol stoklarına ilişkin resmi verilerini de bugün ilerleyen saatlmerde açıklaması bekleniyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC), en büyük petrol ithalatçısı Çin'de coronovirüs nedeniyle olası talep düşüşüne karşı, üretim kısıntılarını Haziran'a kadar "derinleştirerek" sürdürme kararı alacağına ilişkin haberlere bağlı olarak petrol fiyatları yükselirken, coronovirüs etkisiyle yükselen altın fiyatları yatay hareket ediyor.

Gelişmelere bağlı olarak, Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını belirmede ölçüt olarak kullanılan Brent ham petrolü, yüzde 1.06 artışla 60.16 dolara, ABD hafif petrolü yüzde 1.08 artışla 54.06 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ÇAKMA OKİE29 Ocak 2020 16:54

    Benim arabanın LPG stoğu da düştü. Fiyatlar artar mı kine :) Bu nasıl bir zihniyet ya. Haftada 7 kez ABD petrol stoklarına göre petrol çıkıyor iniyor. Bu nasıl bir oyundur!