E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de perakende satışlar düştü---

ABD'de perakende satışlar düştü

ABD'de perakende satışlar düştü
15 Ekim 2014 - 15:53 borsagundem.com

ABD'de perakende satışlar Eylül'de beklentinin üzerinde geriledi

ABD'de perakende satışlar Eylül'de beklentinin üzerinde gerileyerek, tüketicilerin mağazalardan biraz uzak durduğu sinyalini veren bir geniş çaplı geri çekilme ortaya koydu. 

Perakende satışlar Eylül'de yüzde 0.3 gerilerken, Ağustos'ta yüzde 0.6 artış görülmüştü. Bloomberg anketine katılan 81 ekonomistin tahmin medyanı satışların yüzde 0.1 gerileyeceği yönündeydi.

İşe alımlardaki toparlanmanın maaşlarda daha fazla artış sağlamakta başarısız olması, hanehalkının satın alma gücünde henüz yeterli bir güçlenme sağlanamamasına sebep oluyor. Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son dönemdeki düşüşün, tüketicilere başka alanlarda harcayabilecekleri daha fazla para kaynağı sağlayarak ekonominin en büyük parçasına ilerleyen dönemlerde yardımcı olacağı düşünülüyor. 

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri yüzde 0.5 düşüş ile yüzde 0.3 artış aralığında değişiklik gösterdi. Ağustos ve Temmuz perakende satış rakamları revize edilmeyerek korundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)