E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de perakende satışlar arttı---

ABD'de perakende satışlar arttı

ABD'de perakende satışlar arttı
13 Ağustos 2013 - 15:36 borsagundem.com

ABD'de perakende satışlar Temmuz'da yüzde 0.2 ile beklentilerin altında artış kaydetti

ABD'de perakende satışlar Temmuz ayında yükseldi ve böylelikle dört ay üst üste yukarı yönde hareket etti. Bu durum, ABD ekonomisinin yüksek vergiler ve federal bütçe kısıntılarının olumsuz etkilerinden kurtulmakta olduğunu işaret ediyor.
Perakende satışlar, Haziran ayında yüzde 0.6 arttıktan sonra, Temmuz ayında yüzde 0.2'lik bir yükseliş gerçekleştirdi. Bloomberg News'un anketine katılan 81 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, perakende satışların yüzde 0.3 artış göstermesi bekleniyordu. Gayrısafi yurtiçi hasılaya yansıyan talebi ölçen gösterge bu yılın en hızlı artışını gösterdi. Haziran ayı perakende satışlar verisi yüzde 0.4 artıştan yüzde 0.6 arışa revize edildi.
İstihdamdaki artışlar ve artan konut değerlerine ve hisse senetleri fiyatlarına bağlı olarak artan hanehalkı refahı, Amerikalılara harcama yapma konusunda daha fazla güven sağlıyor ve bu durum, General Motors Co. ve Ford Motor Co. gibi şirketlerde satışların artmasına neden oluyor. Hanehalkı harcamalarındaki artış, dünyanın en büyük ekonomisinde büyümenin geri kalmasına neden olan vergi artışları ve kamu harcamalrındaki kısıntıların olumsuz etkisini dengeliyor.
Pittsburgh'da PNC Financial Services Group Inc. kıdemli ekonomisti Gus Faucher, veri öncesi yaptığı değerlendirmede, "Hanehalkı refahına katkıda bulunan yükselen konut ve hisse senedi fiyatlarından gelen faydalara sahibiz," dedi ve "Tüketici harcamaları artıyor" değerlendirmesinde bulundu.
13 büyük kategoriden dokuzunda artış görüldü ve artışlara giyim-kuşam ve genel mal mağazaları öncülük etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • truva30013 Ağustos 2013 16:30

    basılan paralar acısı çok kötü çıkacak. piyasa buna sert tepki vericek

  • NOSTRABORSAADAMUS13 Ağustos 2013 15:44

    zaten bu durum bilinmekte yani abd'de işler iyi değil ve olmayacak da,ihracat zayıf,hep tüketiciler,borç çok,QE^kolay kolay bitmeyecek en az 2014 ortalarına dek devam eder bu da bisti yükseleten nedenlerden olabilir.