E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de ölüm sayısı her geçen gün artıyor---

ABD'de ölüm sayısı her geçen gün artıyor

ABD'de ölüm sayısı her geçen gün artıyor
11 Haziran 2020 - 11:50 borsagundem.com

ABD'de korona virüs nedeniyle vaka sayısı 2 milyonu aşarken hayatını kaybedenlerin sayısı da 112 bini geçti. Yetkililer ise ırkçılık karşıtı protestolardaki tüm göstericileri muayeneden geçmeye teşvik etti.

ABD’de korona virüs (Kovid-19) vaka sayısı dün itibariyle iki milyon sınırını aşarken ABD sağlık yetkilileri, ırkçılığa karşı adalet talebiyle düzenlenen protestolara katılan herkesi muayeneden geçmeye teşvik etti.

Reuters haber ajansı tarafından yapılan analizler beş haftalık gerilemenin ardından korona virüs (Kovid-19) vaka sayısında biraz artış görüldüğünü ortaya koydu. Artışın bir kısmı Haziran’ın 5’inde bir günde 545 bin 690 kişiye test yapılarak rekor kırılan ancak o günden sonra düşüş gösteren test uygulamasının daha fazla yapılmasından kaynaklanıyor.

ABD’de korona virüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı 112 bini geçti. Bu da ABD’yi dünya çapında en çok ölümün görüldüğü ülke yapıyor.

Son zamanlarda vaka sayısında görülen bu artışın, ülkenin 50 eyaletinin hepsinin aşamalı bir şekilde normal hayata dönmesiyle bazı ekonomik ve eğlence faaliyetlerinin yeniden başlatılmasından kaynaklandığı düşünülüyor.

25 Mayıs’ta Minneapolis polisinin uyguladığı şiddet sonucu hayatını kaybeden George Floyd’un ölümüyle ülke geneline yayılan protestolar, özellikle de göstericilerin sosyal mesafe kuralına uymaması, önümüzdeki haftalarda vaka sayısında bir başka artışın görülmesine sebep olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)