E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakABD'de mortgage endeksleri düşüş gösterdi---

ABD'de mortgage endeksleri düşüş gösterdi

ABD'de mortgage endeksleri düşüş gösterdi
17 Şubat 2021 - 15:21 borsagundem.com

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi yüzde 5,1 düşüşle 892,6 puan oldu.

MBA'nın haftalık yayımladığı ve Foreks ile paylaştığı rapora göre, satınalma endeksi yüzde 6,1 düşüşle 299,5 puan olurken,  refinansman endeksi yüzde 4,7 düşüşle 4.337,0 puana geldi.

Mortgage faizleri 30 yıllık yüzde 2,98 (Önceki yüzde 2,96), 15 yıllık yüzde 2,44 (Önceki yüzde 2,47), 5 yıllık ARM faizi yüzde 2,83 (Önceki yüzde 2,92), 30 yıllık jumba faizi yüzde 3,11 (Önceki yüzde 3,11) oldu.

Mortgage piyasa endeksi haftalık bütün mortgage başvurularını kapsıyor. Bu başvurular içinde satın alma ya da refinansman amacıyla yapılan bütün geleneksel ve devlet kurumlarına başvurularla sabit ve değişken faizli mortgage kredileri yer alıyor.

MBA satınalma endeksi, tek aile konutlarının satın alınması için yapılan bütün başvuruları kapsıyor. Endeks, amacına uygun olarak geleneksel ve kamu kredileri olmak üzere piyasadaki bütün ürünleri içeriyor. Endeks, var olan konut satışlarını gösteren güvenilir bir gösterge olarak kabul ediliyor.  

MBA refinansman endeksi, var olan mortgage kredilerinden refinansman amacıyla kredi kurumlarına yapılan bütün başvuruları kapsıyor. Endeks, tüm refinansman amacıyla yapılan mortgage kredi faaliyetleri için iyi bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

Araştırma 12 Şubat ile sona eren haftayı kapsıyor.

İngiltere'de enflasyon yükseldi

 

Hazine'den ihale sonrası 111 milyonluk satış

 

TCMB swap ihalesine 2.725 milyar dolar teklif

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)