E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de MBA endeksleri düşüş gösterdi---

ABD'de MBA endeksleri düşüş gösterdi

ABD'de MBA endeksleri düşüş gösterdi
19 Şubat 2020 - 16:03 borsagundem.com

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi %6,4 düşüşle 645,5 puan oldu.

Mortgage piyasa endeksi haftalık bütün mortgage başvurularını kapsıyor. Bu başvurular içinde satın alma ya da refinansman amacıyla yapılan bütün geleneksel ve devlet kurumlarına başvurularla sabit ve değişken faizli mortgage kredileri yer alıyor.

MBA satınalma endeksi %3,4 düşüşle 258,4 puan oldu.

MBA satınalma endeksi, tek aile konutlarının satın alınması için yapılan bütün başvuruları kapsıyor. Endeks, amacına uygun olarak geleneksel ve kamu kredileri olmak üzere piyasadaki bütün ürünleri içeriyor. Endeks, var olan konut satışlarını gösteren güvenilir bir gösterge olarak kabul ediliyor.

MBA refinansman endeksi %8,0 düşüşle 2.875,1 puan oldu.

MBA refinansman endeksi, var olan mortgage kredilerinden refinansman amacıyla kredi kurumlarına yapılan bütün başvuruları kapsıyor. Endeks, tüm refinansman amacıyla yapılan mortgage kredi faaliyetleri için iyi bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

Mortgage faizleri 30 yıllık %3,77 (Önceki %3,72), 15 yıllık %3,22 (Önceki %3,20), 5 yıllık ARM faizi %3,23 (Önceki %3,21), 30 yıllık jumba faizi %3,77 (Önceki %3,75) oldu.

Araştırma 14 Şubat ile sona eren haftayı kapsıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)