E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de marul paniği! 22 eyalette toplatıldı---

ABD'de marul paniği! 22 eyalette toplatıldı

ABD'de marul paniği! 22 eyalette toplatıldı
22 Kasım 2019 - 10:45 borsagundem.com

ABD'li bir şirket kolibasili şüphesiyle 17 kişinin hastaneye kaldırılması sonrasında 22 eyaletteki marulları topladı.

ABD’nin New Jersey bölgesinde bulunan Missa Bay isimli şirket piyasaya sürdükleri paketlenmiş marulları geri çekti.

ABD Tarım Bakanlığı’nın 17 kişinin kolibasili teşhisiyle hastaneye kaldırılmasının ardından Swedesboro merkezli şirket yaklaşık 34.000 kilogramlık paketlenmiş marul ve salatalığı süpermarketlerden geri çekti. Ülkenin popüler süpermarketlerinden Walmart, Target ve Aldi’de satılan marullarda bakteri tespit edilmişti.

Bakanlık yetkilileri aralarında 3 yaşında bir çocuğun da olduğu toplam 17 kişinin hastaneye kaldırıldığını açıklarken, 7 kişinin böbreklerindeki rahatsızlıktan dolayı hastaneye gittiğini açıkladı. Toplamda 8 eyalette hastalanma vakalarının yaşandığı açıklanırken Maryland’de iki kişinin “Sezar salata” yedikten sonra hastanelik olduğu açıklandı.

Yapılan açıklamada yaklaşık 30 adet paketlenmiş salatanın toplatıldığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...22 Kasım 2019 11:04

    Bizde yapılmayan şey. Bizde tam tersi birileri çiğ çiğ marul ıspanak yedi.. Hatta ıspanak masum, herkes masum. biri yabani ot yedi demişlerdi.. bu işler böyle olur kardeşim.. ama bizde domuzlu sucuk buldum deyip internet sitesinde markası yayınlanır.. ama o sucuklar toplanmaz satış devam eder... bizde sahte bal derler nette yayınlanır.. ama meclisin kantininde satılır. hukuki sonuç netleşmediği için mahkeme devam eder çünkü... sonra muhasır medeniyet vb vb derler.. yahu Ortadoğu muasıra uygunuzda ABD muasıay çok uzak.