E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de mali koşullar daha da sıkılaşabilir---

ABD'de mali koşullar daha da sıkılaşabilir

ABD'de mali koşullar daha da sıkılaşabilir
07 Şubat 2023 - 08:20 borsagundem.com

San Francisco Fed tarafından yayınlanan bir analizde, ABD hisse senetlerinin daha fazla düşebileceği ve tahvil getirilerinin yükseleceği belirtildi

San Francisco Fed tarafından pazartesi günü yayınlanan bir analize göre, Federal Reserve önümüzdeki aylarda mevcut faiz oranlarını artırmaya devam ettikçe ABD hisse senetleri daha fazla düşebilir ve tahvil getirileri yükselebilir.

San Francisco Fed araştırmacılarına göre; Fed'in aralık ayından itibaren politika faizinin mayısa kadar %5,1'e çekeceği ve o zamana kadar enflasyonun %3,1'e düşeceği tahminleri varsayımı altında, Fed tarihindeki en sert politika sıkılaştırma turunu gerçekleştirmiş olacak,

San Francisco Fed analizine göre, hisse senedi fiyatları Fed'in politika sıkılaştırma döngülerinin sonunda tarihsel olarak yükselme eğiliminde olsa da, bu kez farklı olabilir. Analistler, varlık fiyatlarının önceki sıkılaştırma döngülerinde nasıl davrandığına bağlı olarak, "tahvil piyasasında daha fazla sıkılaşmanın" yanı sıra "hisse senedi fiyatlarının daha da düşmesi bekleniyor" dediler.

Bunun nedeni büyük ölçüde, bu döngünün başlangıç noktasında politikanın ne kadar gevşek olduğu, enflasyon yükselirken bile Fed fon oranının sıfıra yakın olması ve tarihsel olarak büyük bir negatif "reel faiz farkı" yaratması.

Finansal koşullardaki hızlı sıkılaşmanın ekonomiyi nispeten hızlı bir şekilde yavaşlatması beklenirken, tarihsel deneyimler, kapatılması gereken büyük reel faiz farkı göz önüne alındığında finansal koşulların daha da sıkılaşma olasılığını artırıyor.

JPMorgan'dan yatırımcılara tavsiye

 

Morgan Stanley'den ABD hisse senedi yorumu

 

ABD tahvilleri dünyanın en büyük Ponzi şeması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)