E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakABD'de konut kredisi faizinden yeni bir rekor---

ABD'de konut kredisi faizinden yeni bir rekor

ABD'de konut kredisi faizinden yeni bir rekor
17 Haziran 2022 - 08:51 borsagundem.com

ABD'de 30 yıl vadeli konut kredisi faizi son 35 yılın en büyük artışını yaşadı.

ABD'de 30 yıl vadeli konut kredi faizi (mortgage) geçtiğimiz hafta son 35 yılın en büyük artışını yaşadı.

Freddie Mac verilerine göre 30 yıl vadeli sabit faizli mortgage oranı geçtiğimiz hafta 1987'den bu yana görülen en büyük artış ile yüzde 5,23'ten yüzde 5,78'e çıktı.

30 yıllık mortgage faiz oranı yüzde 5,78'i en son Kasım 2008'de görmüştü.

ABD borsaları artan resesyon endişeleriyle sert düştü

 

BoJ, Fed'den sonra değişikliğe gitmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )17 Haziran 2022 10:59

    ABD ekonomik büyümedi düşürmek istiyor. Ekonomik büyüme olsada, Aslanda oluşan enflasyonist ortam ekonomik büyümeyi yutup küçülüyor. ABD de parası olmayan, az gelirli biri dahi, bankadan 15 yıl kredi çekip düşük faiz ile 15 yıl kira öder gibi rahat rahat ev sahibi olabiliyordu. ABd şuan ekonomiyi soğutmak için kredi faizlerini arttırıyor. hoopp durun. kredi çekip tüketmeyin. Herkes değişen ekonomiye uyum sağlasın. harcamaları bırakın. biraz birikim yapın. faiz çekip keyfi işler tüketimler peşinden koşmayın. eyy piyasa iş insanları inşaat, banka, ticaret vb. sizde dengeli gidin büyüme bırakın. piyasada varlığınızı sürdürecek adımlar tedbiler alın diyor... Yani ekonomik soğuma, burada hane halkı zarar görürse FED anında müdehale edecek, çok yakından izliyor, kasım seçimleri Biden için önemli FEd baskı altında biraz... Ya Türkiye programı? Allah biliyor sadece :D inşallah maşallah amin 

  • Bik17 Haziran 2022 09:49

    Konut krizi ABD'de olduğu gibi Türkiye'de de artıyor. İstanbul'da konutlarda her ay %10 fiyat artışı var. 2019 yılında metrekaresi 7000₺ 'den sıfır konut alırken, şu an aynı bölgede 40-50 bin₺ 'den sıfır konutlar satışta!

  • Mucize Reis : ) 17 Haziran 2022 11:02

    Haklısın ama şuda var. Yunanistan nufusu 10 milyon bir ülke avrupa ülkesi.. Sadece bizde göçmenler 10 milyon Yani Türkiyede fakir ve orta direk konut sorunu vardı, gelenler bizden fakir aç olunca dandik evlerden yukarı doğru kira fiyatları arttı. bir ülke insana bakıyoruz 10 milyon kaçak göçek göçmen mağdur vb. vb. birde zenginlere gelin vatandaşlık alın ev alın dendi birde onlar pahalı evleri uçurdu... böylece kiracı konuma düşen, evleri satan bir çok insan kira kira ev ev kira kira derken piaysa dengesi bozuldu. sıfır önlem, sıfır anket çalışması, mağdur duruma düşen bir millet... İnşallah , maşallah amin Allah bilir.. sonuçda bu...