E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de Kongre baskını için komisyon kuruluyor---

ABD'de Kongre baskını için komisyon kuruluyor

ABD'de Kongre baskını için komisyon kuruluyor
16 Şubat 2021 - 04:46 borsagundem.com

Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Başkanı Pelosi, 6 Ocak Kongre saldırısının nedenlerini araştırmak amacıyla Kongre üyelerinin bağımsız bir komisyon kuracaklarını bildirdi

6 Ocak'ta meydana gelen Kongre baskını ile ilgili suçlanan eski başkan Donald Trump Senato'daki azil yargılamasında beraat etti ancak Demokratlar saldırıların izini sürmekte kararlı. 

amerikaninsesi.com'un haberine göre Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi, Kongre üyelerine yazdığı mektupta New York ve Pentagon’a düzenlenen 11 Eylül saldırılarının ardından kurulan komisyonla benzer bir modelin 6 Ocak saldırıları için oluşturulmasının planlandığını kaydetti. Pelosi, komisyonun Kongre Polis Teşkilatı ve diğer federal, eyalet ve yerel kolluk güçlerinin hazırlıklı olma durumu ve yanıtıyla ilgili unsurların ve sorunların da komisyon tarafından ele alınacağını bildirdi.

Pelosi, emekli Korgeneral Russel Honoré’den saldırının ardından Kongre’nin güvenlik ihtiyacını değerlendirmesini ve istemişti. Pelosi, bu değerlendirmenin ilk bulgularına göre Kongre’nin ve üyelerinin güvenliği için ek kaynak sağlanması gerektiğini belirtti. Pelosi, hem Honoré’nin bulgularının hem de azil davasının, saldırının nasıl geliştiği konusundaki gerçeği bulmaları gerekliliğini açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

6 Ocak’ta eski Başkan Donald Trump’ın destekçilerinin Kongre binasına saldırarak Demokrat Başkan Joe Biden’ın seçim zaferinin onaylandığı oturumu durdurmak amacıyla binaya zorla girmelerinin ardından çıkan olaylarda beş kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından bir ay geçti, Kongre binası şu an 5 bin Ulusal Muhafız ve 2,5 metre yüksekliğinde bariyerler tarafından korunuyor.

Kongre Polis Teşkilatı Başkanı geçen ay Kongre üyelerine 2006 yılında yapılan bir güvenlik değerlendirmesinden yola çıkarak Kongre etrafına kalıcı bariyer inşa edilmesi çağrısı yapmıştı.

Birçok Kongre üyesi ve Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser ise Kongre’deki liderlere kalıcı bariyer ya da askeri güvenlik önlemi alınmasına karşı.

Kongre saldırısında şu ana kadar 20’den fazla kişi hakkında federal suçlama yapıldı. Eski başkan Donald Trump da Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar’ın hakkında yaptığı isyana teşvik suçlamasıyla Senato’da yargılandı. Trump Cumartesi günü 43’e karşı 57 oyla azil davasında aklandı.

Senato, Trump'ı akladı

 

ABD'de Kongre baskınına federal soruşturma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)