E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de kargo gemisi turları---

ABD'de kargo gemisi turları

ABD'de kargo gemisi turları
23 Ekim 2021 - 10:28 borsagundem.com

Gemi meraklıları çok sayıda gemiyi yakından görme fırsatını değerlendirdi

ABD'nin Georgia eyaletindeki seyahat yöneticisine göre Savannah bölgesindeki kargo gemisi kalabalığı turistler için bir cazibe odağı haline geldi.

Limanın yüksek hacimli konteynırlarla boğuştuğu ve düzinelerce geminin kıyıya yanaşmayı beklediği haberlerinin ardından, halk özellikle yük gemilerini görmek için bölgeye geliyor.

Visit Savannah şirketinin başkanı Joseph Marinelli, Business Insider'a verdiği demeçte, "Şehre girip çıkan gemilerin tabiri caizse geçit törenini görmek isteyenlerle birlikte ziyaretçi sayısının arttığını görüyoruz" dedi.

Pandeminin küresel tedarik zincirleri ve piyasalarda aksamalara yol açmasının ardından dünya genelinde aylar süren kargo yığılmaları yaşanıyor.

Bu hafta ABD'ye giren kargo konteynırlarının yüzde 40'ını taşıyan 70 civarında kargo gemisi, Kaliforniya eyaletinin Los Angeles ve Long Beach'teki limanlarının dışında sıraya girmek zorunda kalmıştı.

Öte yandan gemi gözlemciliği de turistik bir faaliyet haline geldi. Gemilerin rotalarını takip etmek için ellerinde özel deniz takip uygulamaları bulunan gemi tutkunları, gemileri ve nereden geldiklerini tespit etmeye yardımcı oluyor. Gemiler, Panama Kanalı aracılığıyla doğu yönünden uzak noktalardan gelirken, bazıları da Avrupa'daki limanlardan geliyor. Savannah limanındaki kuyruklar çok sayıda devasa gemiyi yakından görme fırsatı sundu.

Marinelli, The Independent'a açıklamasında, "Savannah'nın ünlü River Sokağı boyunca herhangi bir nokta ya da tarihi limanlarımızdan (Jackson Limanı ve Pulaski Limanı) biri, gemileri izlemek için en iyi gözetleme yerlerinden bazıları. Ayrıca gemilerin okyanustan gelişini sahilin kuzeyindeki Tybee Adaları'ndan da izleyebilirsiniz" dedi.

Gemiler temelde uluslararası nitelikte, çok renkli ve aşırı büyük. Fakat özellikle River Sokağı boyunca gemilerin bu kadar yakında olmaları, boyutları ve oluşturduğu görüntü nefes kesici. 

Visit Savannah'nın patronu, şimdiye dek turizmdeki artışı yalnızca gemi meraklılarınıa dayanarak ölçmenin zor olduğunu açıkladı. Öte yandan Marinelli otel, restoran ve mağazalarda son aylarda artış görüldüğünü belirtti.

Son haftalarda perakendeciler tatillerden önce sipariş vermek için acele etse de küresel nakliye sistemi geride kalmıştı. Artan talep, işgücü kıtlığı ve tedarik zincirindeki sorunlar sebebiyle Noel döneminde oyuncak, giysi ve gıda kıtlığı olabileceği uyarıları yapılırken, ürün fiyatlarının da bunun sonucunda artması bekleniyor.

Pandemi etkisi! ABD'nin bütçe açığı 2,77 trilyon dolar

 

ABD'den hava operasyonunda El Kaide elebaşını öldürdük iddiası

 

ABD'den hipersonik füze teknolojisi testi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)