E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinABD'de kalkışa hazırlanan yolcu uçağında yangın---

ABD'de kalkışa hazırlanan yolcu uçağında yangın

ABD'de kalkışa hazırlanan yolcu uçağında yangın
29 Ekim 2016 - 03:05 borsagundem.com

Chicago eyaletindeki Uluslararası O'Hare Havalimanı'nda içinde 161 yolcu ve 9 mürettebat bulunan uçakta, pistte kalkış için yol alırken yangın çıktı. Yolcular tahliye edildi. 20 kişi yaralandı

ABD'nin Chicago eyaletinde bir yolcu uçağı, kalkış için pistte yol alırken alev aldı. Uçakta bulunan yolcular tahliye edilirken, yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Uçağın tahliyesi sırasında, 20 yolcu, sıyrık ve ayak burkulması gibi hafif şekilde yaralandı. 

Amerika'nın Chicago eyaletinden Miami'ye gideceği öğrenilen Amerikan Havayolları'na bağlı Boeing 767 tipi 383 sefer sayılı uçak, içinde 161 yolcu ve 9 mürettebat ile Uluslararası O'Hare Havalimanı'nda kalkış için pistte yol aldığı sırada kuleden uçağın sağ tarafındaki alev fark edildi. Kulenin uyarısı üzerine kaptan pilot uçağı durdurdu.

En fazla 10 saniye sonra havalanması beklenen uçaktan alevler yükselirken siyah dumanlar tüm pisti kapladı. İtfaiye ve yardım ekipleri anında uçağın yanına gelerek yangına müdahale etti. Bu arada yolcular da uçaktan tahliye edilmeye başlandı.Tahliye sırasında 20 yolcunun, ayak burkulması, çizik ve dumandan etkilenme gibi sebeplerle hafif şekilde yaralandığı ve yaralıların hastanelere ulaştırıldığı öğrenildi. 

BÜYÜK KAOS YAŞANDI

Uçaktaki yolcular kurtarma işleminin ardından yaşadıkları korkuyu anlattı. Yolculardan Sarah Ahmed, "Neredeyse uçak havalanacaktı ki önce bir patlama duyduk. Ardından alevler yükselmeye başladı. Uçakta herkes çığlık atıyordu. Herkes 'Kapıyı açın, kapıyı açın' diye bağırıyor, kapıya ulaşmak için birbirinin üstüne çıkıyordu. Uçağın sağ tarafındaki pencerelerde erimeyi fark ettik" şeklinde konuştu. 

ABD'nin en yoğun havalimanlarından biri olan O'Hare Havalimanı'nın bir pisti yangın nedeniyle hava trafiğine kapatıldı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)