E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de kafalar karışık!---

ABD'de kafalar karışık!

ABD'de kafalar karışık!
10 Ekim 2013 - 10:51 borsagundem.com

9 gündür kapalı olan ABD'de yatırımcılarında sinirleri bozulmaya başladı

ABD’nin dev fonlarından Fidelity ülkenin temerrüt riskini gözeterek kısa vadeli yatırımlarda satışa gittiğini açıkladı. Yatırımcının taraflar arasından yaşanan anlaşmazlıktan dolayı sinirlerinin gerildiği görülürken hali hazırda bir temerrüt ihtimali çok fazla dillendirilmemeye çalışılıyor.
430 milyar dolarlık yatırım fonunu yöneten Fidelity piyasadaki gerilimi ortaya koyarken diğer taraftan dünyanın en büyük tahvil fonu Pimco’nun kurucusu Bill Gross ise farklı bir açıklama ile kafaları karıştırdı.
Gross başından beri ABD’nin temerrüde düşmeyeceğini savunurken Fidelity’nin satış açıklamaları sonrasında kendisinin de fonun sattıklarını aldığını açıkladı. CNBC’ye yaptığı açıklamada Fidelity'nin tam tersi işlem yaptığını açıklayan Gross 1 milyon 1 ihtimal ile temerrüt riski görüldüğünü açıklayan Gross,  gerilimin piyasaları etkilediğini de belirtti.
Gross değerlendirmesinde piyasaların temelde Washington fiyaskosuna baktığını belirtirken tarafların bütçe üzerinde anlaşamaması halinde gelecek 5.10 hatta 15 yıllık dönemde problemlerin görülebileceğini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)