E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de istihdam sürprizi---

ABD'de istihdam sürprizi

ABD'de istihdam sürprizi
06 Ekim 2021 - 15:32 borsagundem.com

ABD'de ADP özel sektör istihdam verisi Eylül ayında ekonomist beklentilerini aştı. Eylül verisi Ağustos ayına göre güçlü bir yükselişe de işaret etti.

ABD'de özel sektör istihdamı Eylül'de pozitif sinyal verdi.

ADP verilerine göre ülkede özel sektör istihdamı 568 bin artış kaydetti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi artışın 430 bin olacağı yönündeydi.

Daha önce 374 bin olarak açıklanan Ağustos verisi ise 340 bine revize edildi.

ABD'de özel sektör istihdamı, 6 Eylül'de federal işsizlik yardımlarının son bulması sonrasında şirketlerin boş pozisyonları hızlı bir şekilde doldurduğuna işaret etti.

Ülkede okulların açılmasının da çocukların bakımı için federal yardımların da desteğiyle evde kalan kişilerin yeniden işe dönmesine olanak sağladığı belirtildi.

3 ayın en yüksek artışı

ADP tarafından açıklanan veri ülkede özel sektör istihdamında 3 ayın en yüksek istihdam artışının yaşandığını ortaya koydu.

Ülkede hizmet sektörünün Eylül'de 466 bin kişilik istihdam artışına imza attığı izlendi. Buna karşın imalat sanayisinin istihdam artışı Eylül'de 102 bin olarak gerçekleşti.

1000'den fazla çalışanı olan şirketlerin istihdama katkısı 354 bin olurken, küçük ölçekli işletmelerde artış 63 bin oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)06 Ekim 2021 19:12

    abd de işçi bulamıyorlar. ABD de işçi yok.. Avrupa ondan daha kötü. Türkiye yorum yazmak istyemiyorum, Allah yarıdım etsin iş arayana. ABD de şöyle bak. Orada evler var ya, otlar felan, gidiyorsun. otlarını biçebilirmiyim. İstermisin ? 15 usd diyorsun ... Çiftlerinizi onara bişirim 10 usd diyorsun... ağaçları buadayabılırım istermısın. Çatı onarabilirim uygunmu, kapı çalıyorsun teklıf edıyorsun. orada kadınlar var, çoğu paralı ama dul yada ayrılmış yada yaşlı, onlar hizmet işlerini istiyor. Orada bahçendeki ağaçdan çimlerinden dahi sorumlusun ev sahibi olarak. Eyalet kanunları başka. Yani her hafta iş bulursun boya işleri felan. aldın 1 gunde 5 - 10 iş diyleim 100 usd etti. merkete git. 1 aylık yiyecek alırsın. 1 gunde buzdolabın dolar tıka basa. 1 litre süt 1 usd, 2 litre cola 1,25 usd, 1 litre benzın 0,50 usd, meyva 1 - 2 usd kg mı. tane tanede alabılırsın. ABD kurtardı kendını özetle.

  • Bika06 Ekim 2021 15:51

    Yavru iktidara göre, kebapçılar elemanlarını artırsa Türkiye'de işsizlik olmayacak.