E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de işsizlik maaşı başvuruları azaldı---

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları azaldı

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları azaldı
08 Mayıs 2014 - 15:56 borsagundem.com

ABD'de işsizlik başvuruları, geçtiğimiz hafta beklenenden fazla gerileyerek, işgücü piyasasının ivme kazandığı sinyalini verdi

ABD'de işsizlik başvuruları, geçtiğimiz hafta beklenenden fazla gerileyerek, işgücü piyasasının ivme kazandığı sinyalini verdi.

Başvurular 3 Mayıs'ta sona eren haftada 26,000 azalarak 319,000 olurken, bir önceki haftanın rakamları 345,000'e revize edildi. Bloomberg anketine katılan 52 ekonomistin tahmin medyanı, başvuruların 325,000'e gerileyeceği yönündeydi. 

İşten çıkarmaların azalması, istihdamda ve maaş artışlarında daha büyük ilerlemelere zemin hazırlıyor. İstihdam, yılın ilk aylarında kötü hava koşulları nedeniyle bir yavaşlama yaşamasının ardından Nisan ayında toparlanırken, birçok şirket tüketici harcamalarında istikrarlı bir toparlanma olduğuna kanaat getirmek adına temkinli davranıyor. Tüketici harcamaları ABD ekonomisinin yüzde 70 kadarını oluşturuyor. 

RBS Securities Inc.'nin ABD ekonomistlerinden Omair Sharif, "İşgücü piyasası kademeli bir gelişim göstermeye devam ediyor. Güçlü bir şekilde değil ama olabildiğince. Her yıl gördüğümüz durağan bir artış yaşanıyor" dedi. 

Verileri açıklayan ABD Çalışma Bakanlığı sözcüsü, geçtiğimiz hafta verilerinde hiçbir eyalet tahmini rakam göndermediğini ve herhangi bir aksaklık olmadığını ifade etti.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri 310,000 ile 343,000 aralığında değişiklik gösterirken, bir önceki ayın rakamları 344,000 olarak açıklanmıştı. 

Daha az volatilite gösteren başvuruların dört haftalık ortalaması, 320,250'den 324,750'ye yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)