E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de işsizlik başvuruları geriledi---

ABD'de işsizlik başvuruları geriledi

ABD'de işsizlik başvuruları geriledi
19 Kasım 2015 - 15:43 borsagundem.com

ABD'de işsizlik başvuruları beklentilere yakın geriledi

ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklentilere yakın geriledi. ABD Çalışma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 14 Kasım ile sona eren haftada işsizlik maaşı başvuruları 5 bin kişi düşüşle 271 bine geriledi. Piyasalarda beklenti başuruların 6 bin düşüşle 270 bin olacağı yönündeydi. 
Bir önceki haftanın rakamı 276 binde revize edilmedi. 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları 3 bin kişi artarak 270 bin 750 oldu. 
İşsizlik maaşından yararlanmaya devam edenlerin sayısı 7 Kasım ile sona eren haftada bir önceki haftaya göre 2 bin kişi düşüşle 2 milyon 175 bin oldu. 4 haftalık ortalamalara göre işsizlik maaşı başvurusundan yararlananlar 750 artışla 2 milyon 167 bin olarak açıklandı.
İşsizlik sigortalıların oranı ise aynı dönemde mevsimsel düzeltilmiş verilerle yüzde 1,6 olarak kalırken, takvim ve mevsimsel düzeltilmiş verilerle yüzde 1,4 olarak değişmedi.
İşsizlik sigortalıların oranı işsizlik maaşından yararlanmaya devam edenler ile işsizlik maaşı başvurularının oranından hesaplanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)