E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de işsizlik başvuruları beklentilerin aksine geriledi ---

ABD'de işsizlik başvuruları beklentilerin aksine geriledi

ABD'de işsizlik başvuruları beklentilerin aksine geriledi
09 Haziran 2016 - 15:34 borsagundem.com

ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin aksine düşüş gösterdi.

ABD Çalışma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 4 Haziran ile sona eren haftada işsizlik maaşı başvuruları 4 bin kişi düşüşle 264 bine geriledi. Piyasalarda beklenti başvuruların 3 bin artışla 270
bin olacağı yönündeydi. Bir önceki haftanın rakamı 267 binden 268 bine revize edildi. 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları 7 bin 500 düşüşle 269 bin 500 oldu.
İşsizlik maaşından yararlanmaya devam edenlerin sayısı 28 Mayıs ile sona eren haftada bir önceki haftaya göre 77 bin kişi azalarak 2 milyon 95 bin oldu. 4 haftalık ortalamalara göre işsizlik maaşı başvurusundan yararlananlar 17 bin 500 düşüşle 2 milyon 145 bin olarak açıklandı.
İşsizlik sigortalıların oranı ise aynı dönemde mevsimsel düzeltilmiş verilerle yüzde 1,6'dan yüzde 1,5'e seviyesine inerken, takvim ve mevsimsel düzeltilmiş veri yüzde 1,4 olarak kaldı. İşsizlik sigortalıların oranı işsizlik maaşından yararlanmaya devam edenler ile işsizlik maaşı başvurularının oranından hesaplanıyor.

Goldman Sachs hisse önerileri

Akbank Ekonomik Araştırmalar Bölümü tarafından hazırlanan ABD işsizlik maaşı başvuruları analizi:
"ABD’de geçtiğimiz hafta yapılan işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin (270 bin) altında 264 bin kişi olarak gerçekleşti. Önceki ay verisi bin kişi yukarı yönlü revize edildi. Daha az kişinin işsizlik sigortası için başvuru yapması istihdam sektörü için olumlu görünümün devam ettiğine işaret ederken geçtiğimiz hafta beklentilerin altında gerçekleşen tarım dış istihdam verisinin Haziran ayında toparlanabileceğini işaret ediyor. İşsizlik maaşı başvurularında aşağı yönlü trendin bozulmadığını görüyoruz. Veri ana hatlarıyla dolar hafif pozitif, hisse senedi piyasaları nötr/hafif pozitif olarak yorumlanabilir." 

BofA Merrill Lynch'ten Türk bankaları için tavsiye

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)