E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de ISM Hizmetler Endeksi Ağustos'ta geriledi---

ABD'de ISM Hizmetler Endeksi Ağustos'ta geriledi

ABD'de ISM Hizmetler Endeksi Ağustos'ta geriledi
06 Eylül 2016 - 17:30 borsagundem.com

ABD'de ISM hizmet endeksi 6 yılın en yavaş büyümesini kaydetti

ABD'de hizmet sektörü Ağustos'ta 6 yılın en zayıf büyümesini kaydetti.  Temmuz'da 55.5 olan ISM Hizmet Endeksi Ağustos'ta 51.4'e geriledi. Bu, 2010 yılının Şubat ayından beri görülen en düşük seviye oldu.

Uzmanların beklentisi 54.9'du. Endeksin 50'nin üzerinde değer alması ekonominin %90'ını oluşturan sektörün iyileştiğine işaret ediyor. 

ABD'de imalat sektörünün beklenmedik biçimde daraldığını gösteren veri, Ağustos'ta tarım dışı istihdamın beklentiden düşük gelmesi ve hizmetler verisinde yavaşlama Fed'in bu ayki para politikası toplantısı öncesinde ekonominin gücüne dair soru işaretlerini artırıyor.

PMI verisinin 2010 yılı Ocak ayından bu yana en düşük seviyesine gerilemesiyle dolar endeksinde sert değer kayıpları görüldü. Dolar endeksinde yaşanan gerilemenin etkisiyle altında sert yükselişler görülürken G10 ve gelişen ülke para birimleri Dolar karşısında değer kazanımları elde etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)