E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD'de işgücü verimliliği beklentilerin üstünde---

​ABD'de işgücü verimliliği beklentilerin üstünde

​ABD'de işgücü verimliliği beklentilerin üstünde
08 Ağustos 2014 - 22:38 borsagundem.com

ABD'de iş gücü verimliliği ikinci çeyrekte yıllık yüzde 2,5 yükseldi

ABD'de iş gücü verimliliği yılın ikinci çeyreğinde beklentilerin üstünde artarken, iş gücü maliyetindeki artış ise beklentilerin altında kaldı.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre, saat başına üretilen ürün sayısını ölçen iş gücü verimliliği, yılın ikinci çeyreğinde yıllık yüzde 2,5 arttı. Beklentiler verimliliğin yıllık yüzde 1,4 artacağı yönündeydi. Yılın ilk çeyreğine ait iş gücü verimliliği ise yıllık yüzde 3,2'lik düşüşten, yüzde 4,5'lik düşüşe revize edildi. Bu revizyonla iş gücü verimliliği yılın ilk çeyreğinde, son 31 yılın en düşük seviyesine gerilemiş oldu. Bunun, ekonominin daralmasına yol açan faktörlerden biri olduğu ifade edildi. 

Bakanlık, iş gücü maliyetindeki artışın ise ilk çeyreğe kıyasla yüzde 0,6 olduğunu açıkladı. Bir birim ürünün üretilmesi için harcanan emeğin karşılığı olan iş gücü maliyetinin, ikinci çeyrekte yüzde 1,6 yükselmesi bekleniyordu. 

ABD Merkez Bankası (Fed), iş gücü verimliliği ve maliyeti verilerini, enflasyona dair ipucu vermeleri nedeniyle yakından izliyor. Uzmanlar, verimliliğin ve ücretlerin artmasının, Fed'e 0-0,25 arasındaki faiz oranını bu seviyede tutabilmesi için biraz daha zaman tanıdığını belirtiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)