E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de hükümet hafta sonu kapanabilir---

ABD'de hükümet hafta sonu kapanabilir

ABD'de hükümet hafta sonu kapanabilir
21 Aralık 2018 - 10:56 borsagundem.com

ABD Temsilciler Meclisi Trump'ın sınır duvarı için istediği ödeneği onayladı ancak federal hükümetin faaliyeti hafta sonunda durabilir

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçi üyeler, Başkan Donald Trump'ın sınır güvenliği için duvar inşa etmek üzere talep ettiği 5 milyar dolar ödeneği onayladı.
Ancak bazı federal kurumların fonlarını da yenileyen yasanın Senato'dan Cuma gece yarısına kadar geçmesi beklenmiyor. Bu durumda hükümetin bu hafta sonundan itibaren kısmi olarak bazı faaliyetlerini durdurmak zorunda kalması ihtimali yüksek. Şubat ayına kadar federal hükümetin fonlarını yenileyecek yasa daha önce Senato'da duvar ödeneği olmadan kabul edildiği için Trump bu yasayı geri çevirmişti. Şimdi Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçiler, Trump'ın istediği fonları da
ekleyerek yasayı yeni haliyle onayladı.
Trump, yasadışı göç ve uyuşturucu kaçakçılığını engellemek için Meksika sınırına inşa etmek istediği duvar için başlangıç olarak 5 milyar dolar ödenek istiyor. Duvar Trump'ın seçim vaatlerinden de biriydi.
Demokratlar ise, bu harcamayı etkisiz bir israf olarak görüyor.
Trump geçen hafta Beyaz Saray'da yaptığı bir açıklamada, "Ben kendi konumumu çok açıkça ifade ettim. Hükümetin finansmanı için yapılacak her yasa, sınır güvenliğini de içermek zorunda" demişti.
Senato, dün Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen yasayı bugün görüşecek ancak yasanın kabulü için Demokratların da desteği gerekiyor. Ayrıca pekçok senatör Noel tatili nedeniyle Washington'dan ayrıldı. Sınır duvarının finansmanı sorunundan dolayı Ocak ayında da federal kurumlar bir hafta sonu boyunca kapanmıştı. Aynı durum Şubat'ta da tekrarlandı ancak bu kez sadece birkaç saat sürdü.
Her ikisinde de kamu hizmetlerinde büyük bir aksama yaşanmamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)