E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD’de hastaneler dolsa da hisse senetleri yükseliyor---

ABD’de hastaneler dolsa da hisse senetleri yükseliyor

ABD’de hastaneler dolsa da hisse senetleri yükseliyor
02 Aralık 2020 - 17:53 borsagundem.com

Korona virüs vakalarının ABD’de artış göstermesine rağmen hastane hisselerinde artış gözlemleniyor. Uzmanlara göre bu artışın sebebi aşı haberleri sonucu oluşan netlik ve ABD seçimlerindeki belirsizliğin beklenenden önce çözülmesi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de korona virüs sebebiyle hastaneye kaldırılanların sayısı yeniden yükselerek sağlık kurumlarının zorlayacak seviyelerde tehdit oluşturuyor. Ancak bu sefer yatırımcılar eskisi kadar endişeli değil.

Ülkede halka açık işlem gören çok sayıda hastanenin hisseleri kasım ayını en iyi performansla tamamladı. Örnek vermek gerekirse:

ABD borsasında işlem gören hastane operatörü şirketler Tenet ve HCA hisselerinin her ikisi de kasım ayını en az %21’lik bir artışla geçirdi. Bu oran S&P 500’ün %11’lik ortalama kasım ayı performansı ve sağlık sektöründe kaydedilen %7,8’lik yükseliş göz önünde bulundurulduğunda oldukça iyi bir kazanca işaret ediyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre ABD borsaları yeniden güçlü bir rallinin içerisine girdi ve bu rallinin sebepleri Kovid-19 aşısına ilişkin olumlu haberlerle ABD başkanlık seçimlerinin beklenenden daha hızlı bir şekilde çözümlenmesi oldu. Bu iki olay da ABD borsalarının yeni rekor seviyelerini test etmesine yardım etti. 

Yatırımcılar paralarını sene boyunca ekonomik krizden hasar görmüş olan şirketlere aktardılar. Hastane hisseleri, perakende hisseleri, restoranlar, enerji sektörü hisseleri ve kurvaziyer sektörü hisseleri yukarı fırladı. Bunun dışında finansal piyasalar, ham petrol, çürük fonlar ve platinle bakır gibi değerli metaller de ralli yaptı.

Bu açıdan bakıldığında hastane hisselerindeki son yükseliş ucuz hisse avındaki yatırımcıların son hamlelerinden birisi olarak da algılanabilir. Daha önce sözü edilen iki hastane hissesi de mart ayında yaşanan kriz öncesindeki 2020 seviyelerinin %11 aşağısında işlem görüyor.

Yine de bazı yatırımcılar ve analistler artan Kovid-19 vakalarının hastaneleri yeniden istila etme tehlikesini kabul etseler de kasım ayı rallisinin daha sonraki sürece de ulaşabilecek bir yapıya sahip olduğuna inandıklarını belirtiyorlar.

Tenet ve HCA için yoğun al tavsiyesi veren Credit Suisse’in Sağlık Hizmetleri Analisti A.J. Rice boğa piyasası gördüklerini belirtiyor.

Rice, “Bir kez daha ülke çapında kapanmaların gerçekleşmemesi halinde bu şirketlerin beklentileri karşılayabileceklerini ve hatta bu beklentileri aşabileceklerini düşünüyoruz. Bu da en azından piyasa ortalamasından daha iyi bir performans göstermeleri için yeterli olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Analistler ve yatırımcılar önümüzdeki aylara ilişkin yükselen netliğin hastaneler ve sağlık tesislerine ilişkin iyimserliğin artmasında sürükleyici faktör olduğunun altını çiziyor.

ABD borsası düşüşle açıldı

 

Finans hisselerinde kasım ayı rallisinin en büyük kazananı

 

Borsalarda teknolojinin hakimiyeti sona eriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)