E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de halk fakirleşirken masraflar artıyor---

ABD'de halk fakirleşirken masraflar artıyor

ABD'de halk fakirleşirken masraflar artıyor
31 Temmuz 2020 - 16:39 borsagundem.com

ABD'de kişisel gelirler haziranda aylık yüzde 1,1 azalırken, kişisel tüketim harcamaları yüzde 5,6 artarak beklentinin üzerinde yükseldi

ABD Ticaret Bakanlığı, haziran ayına ilişkin kişisel gelir ve tüketim harcamaları verilerini açıkladı. Buna göre, ülkede kişisel gelirler haziranda bir önceki aya kıyasla yüzde 1,1 azaldı.

Mayısta yüzde 4,4'lük azalış kaydeden veriye ilişkin piyasa beklentisi, haziranda yüzde 0,5 azalması yönündeydi. Amerikalıların kişisel tüketim harcamaları ise haziranda aylık yüzde 5,6 arttı. Ekonomik normalleşmenin başlamasıyla mayıs ayında yüzde 8,5 oranında artan kişisel tüketim harcamalarının, haziranda yüzde 5,5 artması bekleniyordu.

Kişisel gelir ve tüketim harcamalarına ilişkin verilerde haziranda yaşanan değişimde kovid-19 salgını ve buna karşı alınan önlemler etkili olmaya devam etti. Söz konusu dönemde hükumetin sağladığı destek ödemeleri mayıs ayına kıyasla daha düşük seviyelerde devam ederken, "evde kal" çağrıları ülkenin bazı bölgelerinde kısmen kaldırıldı.

Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise haziranda aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 0,8 arttı. ABD Merkez Bankası'nın (FED) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi de haziranda aylık yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 0,9 yükseldi.

Gıda ve enerji kalemlerinin hesaplama dışı tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksindeki aylık değişim, piyasa beklentisiyle paralel gerçekleşirken, yıllık değişim beklentinin biraz altında kaldı. Çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin bu dönemde yıllık yüzde 1 artması bekleniyordu.

Dolar rezerv para olmaktan çıkıyor mu?

 

ABD ekonomisinde büyük çöküş

 

Borsalarda kobra efekti korkusu

 

Borsaları ikinci çöküş mü bekliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa temiz31 Temmuz 2020 23:02

    adamlar dunyayi degistiriyor sizde bizi kandirmaya calisin dunyanin en ucuz ulkesi usa ..

  • Sfr31 Temmuz 2020 21:00

    ABD halkı fakirleşirken TURK halkı zenginleşti işsizlik azaldı. Alım gücü arttı. Teşekkürler TUİK.

  • Hakan31 Temmuz 2020 20:24

    Bence ticaretin önünü açmalı artık Trump. ABD 'nin daralması tarihte zor görülen birşey, seçimlerde olumsuz etki yaratır bunlar. Sonuçta ekonomi çatırdamış uzun aradan sonra, virüs onları fena vurmuş sanırım

  • Mehmet31 Temmuz 2020 18:31

    Bir kaç trilyon dolar da Halkınız için basın. Abd yönetimi biz de olsaydı evsiz adam kalmazdı. . Hay Çok yaşa reis.. . Bu millet neler gördü bea.. Fakirler hastanelerde hapis yatiyordu. Engelli insanlar sokağa terkediliyordu. . Şimdi engelliye bakanlara maaş bağlanıyor. Ey sosyalistler var mı böyle sosyalist bir lider. .? Gerçek bir halk adamı

  • Okie Dokie31 Temmuz 2020 17:47

    Vay fakir ABD’liler sizi. Biraz güçlü TL’yi örnek alın.