E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD’de Federal Hükümet krizi yönetemiyor---

ABD’de Federal Hükümet krizi yönetemiyor

ABD’de Federal Hükümet krizi yönetemiyor
06 Nisan 2020 - 13:50 borsagundem.com

ABD’de korona virüsün ülke çapında kamu sağlığı krizine dönüşmesiyle birlikte Federal Hükümet’in yetersiz kaldığı sesleri de yükselmeye başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika Birleşik Devletleri’nin korona virüsün merkezi haline gelmesiyle birlikte ABD siyasetinin önemli figürleri krizin çözülmesine ilişkin farklı öneriler dile getirmeye başladılar. 330 binden fazla kişinin korona virüs taşıdığı ve 9 binden fazla kişinin de korona virüs kaynaklı olarak hayatını kaybettiği Amerika Birleşik Devletleri’nde Federal Hükümet’in ve valilerin kriz sürecinde yetersiz kaldığı sesleri ise hiç azımsanmayacak yükseklikte.

Kasım ayındaki ABD Başkanlık Seçimleri’ne Demokratlardan yana adaylığını koyan ve daha sonra rakibi Joe Biden’ı desteklediğini açıklayarak başkanlık yarışından çekilen Medya patronu Michael Bloomberg, ABD’deki korona virüs krizinin idaresinde belediye başkanlarının daha fazla otorite ve kaynak bulundurması gerektiğini ifade ediyor.

Michael Bloomberg, kendi yayın organı olan Bloomberg’de pazartesi günü yer alan yazısında ABD toplumunun Donald Trump’ın her gün düzenlediği korona virüs toplantılarına kilitlendiğini fakat asıl savaş verenlerin ise sorunla bire bir ilişki içerisinde olan belediye başkanlarının olduğunu belirtti.

Korona virüsün bir çeşit dünya savaşı olduğunun altını çizen Bloomberg, Federal Hükümet’in krizi yönetmekte yetersiz kaldığını belirterek belediye başkanlarınınsa korona virüs savaşında ön cephe komutanı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Valilerin ve Federal Hükümet’in ani kararlar alamayarak aksadığını yazan Bloomberg’e göre valilerin belediye başkanlarıyla daha yakın ilişki kurmasının krizin daha fazla büyümemesi için çok büyük bir önem arz ediyor.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)