E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de F-35'lerin Türkiye'ye transferini durdurmak için yasa tasarısı---

ABD'de F-35'lerin Türkiye'ye transferini durdurmak için yasa tasarısı

ABD'de F-35'lerin Türkiye'ye transferini durdurmak için yasa tasarısı
28 Mart 2019 - 23:35 borsagundem.com

Bir grup ABD'li senatör, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 satın almasının ABD için 'ulusal ve küresel güvenlik riskleri' doğuracağını belirterek, Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının teslimatının durdurulmasını öngören bir yasa tasarısı sundu

ABD'li senatörler, F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye teslim edilmemesi için bir yasa tasarısı hazırladı. Yasa tasarısının altında imzası olan isimlerden biri olan Jeanne Shaheen, "Rusya'nın NATO üyesi bir ülkede bulunan ABD uçağı ve teknolojisine ulaşma olasılığı ciddi bir ulusal ve küresel güvenlik riski" ifadelerini kullandı.

Türkiye, ABD'den şimdiye dek 2 F-35 uçağı almış ancak uçakların eğitim amacıyla Kasım ayına kadar ABD'de kalması planlanmıştı. S-400 sistemlerinin ilk bölümünün ise Temmuz ayında Türkiye'ye getirilmesi planlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi'nde yaptığı sunumda ABD'nin Türkiye'nin F-35 programında kalıp kalmasını istemediğinin sorulması üzerine "Kesinlikle istiyoruz. Bunun için Türkiye'nin Patriot satın alması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Washington yönetimi uzun süredir, Türkiye'nin Rusya'da S-400 hava ve füze savunma sistemlerini almasına açıktan karşı çıkıyor ve alternatif olarak Patriot sistemlerinin alınmasını öneriyor.

S-400 hava ve füze savunma sistemlerinden vazgeçmeyeceğini birçok düzeyde defalarca kez açıklayan Ankara yönetimi, Patriot sistemlerinin satın alınması içinse teknoloji transferinin de yapılmasını şart koşuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih istanbul29 Mart 2019 11:56

     Bizim  vekillerde biryasa  hazırlasın Amerika  ikili anlaşmalara uymayan ülke güvenliğni  telhikeye  sokan  incirlik   üssünden  kovulsun amerikalılara  kapatılsın  yasasını  meclise  sunsun 

  • Taktak29 Mart 2019 09:35

    Verme, biz daha iyisini yapacağız!

  • yasa29 Mart 2019 00:33

    bizde yasa çıkartarak, elimizde olmayan uçak ve uçak modellerinin yer altı, havalimanı desteği olmadığından Türkiye de kullanılamaz uçurulamaz diye. incirliği ABD unutsun böylece.

  • Yaşar polat29 Mart 2019 00:30

    Secim oncesi algı hareketleri bunlar