E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de evsizlerin sayısında keskin yükseliş---

ABD'de evsizlerin sayısında keskin yükseliş

ABD'de evsizlerin sayısında keskin yükseliş
13 Haziran 2020 - 08:19 borsagundem.com

ABD'de Kovid-19 salgınından önce yürütülen ve dün açıklanan yıllık sayıma göre, Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles'taki evsizlerin sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 13 arttı.

ABD'de yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınından önce yapılan sayımlara göre, ülkenin Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles'taki evsizlerin sayısında keskin bir yükseliş yaşandı.

Los Angeles Evsiz Hizmetleri İdaresi (LAHSA) tarafından yürütülen çalışmaya göre, Los Angeles County'deki evsizlerin sayısı 66 bin 443'e yükseldi.

Çalışmada, bu sayının geçen yıla göre yüzde 12.7'lik bir artışa tekabul ettiği kaydedildi.

Bununla birlikte çalışmada, evsizlerin sayısının Los Angeles kentinde yoğunlaştığı bilgisi paylaşıldı.

Buna göre kentte, 41 bin 290 evsiz yaşıyor ve bu sayı da 2019 yılının rakamlarına göre yüzde 13.6'lık bir artış teşkil ediyor.

Dünyanın sayılı ekonomileri arasında yer alan Kaliforniya ülkede en çok en çok evsizin bulunduğu eyalet olarak öne çıkıyor ve eyalet, yaklaşık 150 bin evsiz bulunduruyor.

'Biz de hoşnut değiliz'

LAHSA Genel Müdürü Heidi Marston, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Bu sayılardan biz de hoşnut değiliz zira ilk elden biliyoruz ki şubelerimizin etkinliğini artırmak ve on binlerce insanı eve getirmek için çok şey yaptık" ifadelerini kullandı.

Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti ise, evsiz sayısının 'daha önce görülmemiş bir oranda daha fazla insana ev bulunsa bile krizin kötüleştiğini" hatırlattığını söyledi.

Garcetti, federal yetkililere, başta uzun süredir ihmal edilen siyah ve Hispanik evsizlerle ilgili krize karşı daha fazla katkıda bulunma çağrısı yaptı.

'Temel nedeni yüksek kiralar'

LAHSA'ya göre evsiz sayısındaki artışın temel sebeplerinden biri yüksek kiralar ve ayrıca uygun fiyatlı konutların bulunmaması.

İdareye göre bir bölgedeki ortalama kiralar ortalama gelirin yüzde 22'sini aştığı taktirde evsizlik de artmaya başlıyor ve bu oran yüzde 32'yi geçtiğinde de artışın yükselişi ivme kazanıyor. Los Angeles'ta ise ortalama kira ücretleri ortalama gelirin neredeyse yarısını; yüzde 46.7'sini oluşturuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU13 Haziran 2020 18:38

    zaten abd bu virüsü bu yüzden çıkarttı.hem dünya nufusu hem de kendi sokakta yatanlar ile fakirler ölsün diyorlar.

  • Mucise Reis ;)13 Haziran 2020 09:41

    Evsizlerin çoğu göçmenler oluyor. ABd basınında bu sorunlar hep işlenir. meksikadan,kuzey amerika kıtasından vb. aç insanlar abd ye geliyor. vatandaşlık için uşralıyor. mesela şöyle düşün. Bizdeki suriyelielr gibi deiller yani daha fazla sarmışlar. örnek İstanbuldasın. Berbere gittin afganistanlı , taksiye bindin arnavut, lokantaya gittin suriyeli, hediyelik eşya aldın dükkandan pakistanlı, dondurma aldın sokakdan libyalı gibi. ABD nin zaten gerçek insanı milleti refah içinde basit işleri iyi yaşam USD kaznaıp ülkesine gitmek isteyen göçmen ve kaçaklarla doldu taştı. OBAMA durumu fark ettiğinde, üretin hatlarını başka yere kaydırmış, Trump ise çin ekonomık ustunluk elde etti diyip ABD ye fabrıkaları geri çekti, kaçak göçmen sayısı arttı, ağır aysalar çıkarttı, sınıra duvar örmek istedi. vb. vb. Okuyun yabancı gazeye ..neyse...

  • Lazuk 13 Haziran 2020 08:43

    Eeeeeee SARIKAFA da onların yuvasını yapacak değil mi ? TRAMP TRAMP TRAMP ..... TRAMpTRAMpTRAMp...