E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD’de dün 5 hisse yarım trilyon doları sildi---

ABD’de dün 5 hisse yarım trilyon doları sildi

ABD’de dün 5 hisse yarım trilyon doları sildi
14 Eylül 2022 - 11:42 borsagundem.com

Wall Street borsaları geçtiğimiz gün Haziran 2020’den bu yana en kötü seansını geçirdi. Toplam hisse değeri en yüksek beş şirket toplamda 477 milyar dolar kaybetti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları geçtiğimiz gün enflasyon şokunu sert bir biçimde hissetti. 13 Eylül’de yayınlanan ABD tüketici fiyat endeksi, ülkede petrol ve benzin fiyatlarındaki düşüşe rağmen enflasyonun yükselmekte olduğunu gösterdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre rakamların açıklanmasıyla birlikte Wall Street borsalarında da yoğun bir satış dalgası görüldü. Yatırımcı endişelerinin odağında ise ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyonla mücadelesini hızlandırması ve halihazırda sıkı olan para politikasını daha da sıkılaştırması ihtimali vardı. Tüm bu korkular Dow Jones endeksinin 1.276 puan düşerek %3,9 gerilemesine yol açtı. Bu Haziran 2020’den bu yana en sert düşüşü ifade ediyor.

ABD borsalarında neredeyse bütün hisse senetlerinin düştüğü bir seans yaşandı. MarketWatch’un haberine göre, S&P 500 Endeksi’nde 6 hisse hariç tüm hisseler kırmızıyı gösterdi. Endeks %4,3 geriledi. Nasdaq Endeksi’nde ise çok daha karanlık bir tablo vardı. Endeksteki %5,2’lik düşüş teknoloji ağırlıklı hisselerin satışını yansıtıyor.

Genel tabloya bakıldığında geçtiğimiz gün ABD borsalarında 11 Haziran 2020’den bu yana üç endeksin en kötü günlük performansını gösterdiği seans oldu.

Nasdaq’taki en büyük 100 hisse senedini derleyen Nasdaq 100 Endeksi’nde yüzde 5,5’lik bir düşüş kaydedilirken tüm hisse senetleri de kırmızıyı gösterdi.

S&P 500’deki en büyük teknoloji odaklı şirketler düşüşlere öncülük etti. Yazılım şirketi Nvidia ve Facebook’un çatı şirketi Meta Platforms %9,4 düşerken, çip üreticisi AMD’nin hisseleri ise %8,8 değer kaybetti.

FactSet verilerine göre S&P 500 Endeksi’nde toplam hisse değeri itibariyle en büyük 5 şirket değerlerinden toplamda 477 milyar doları sildi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre bu beş şirketin kayıpları şöyle sıralanıyor:

ABD borsalarına enflasyon darbesi: Sert düşüşle kapandı

 

Enflasyon sonrası gözler Fed'e çevrildi

 

ABD enflasyon verisi sonrası Asya borsaları geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KEmAL TONUKIRMIZI14 Eylül 2022 17:08

    Borsalar küt diye düşürmezler.yavaş yavaş ganırda ganırda  hisse senetlerini çakarlar.

  • ZABİR KÖMÜŞ14 Eylül 2022 17:00

    bUNLAR DAHA BAŞLANĞIÇ OLABİLİR.

  • EXSTRİKS14 Eylül 2022 16:54

    ben parayı ihlas grubu ve ülker gıda a.ş. hisse senetlerine gömdüm tamamen sildim.

  • HASAN TOSUN14 Eylül 2022 15:58

    sanki alın teriyle kazandınız,kağıt üzerinde şişir pişir ye ama yiyemeden gitti

  • fuat14 Eylül 2022 12:17

    beter olun ! butun dunyanin huzurunu bozdunuz bozuyorsunu , dunyada neye faydasi olmus bilen duyan varmi ?

  • Sai14 Eylül 2022 14:46

    Bunu yazarken muhtemelen microsoft windows yada google android yada apple ios ile yazıyor :DD geri kalmışlığın nedeni bu sanırım kendinden haberi olmamak.