E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de devlet binasına saldırı: 12 ölü, 6 yaralı---

ABD'de devlet binasına saldırı: 12 ölü, 6 yaralı

ABD'de devlet binasına saldırı: 12 ölü, 6 yaralı
01 Haziran 2019 - 02:06 borsagundem.com

ABD'nin Virginia eyaletinde içinde devlet dairelerinin olduğu binaya silahlı saldırı gerçekleştirildi. 12 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralı. Polis tarafından vurulan saldırganın hastanede öldüğü açıklandı

ABD'nin Virginia eyaletine bağlı Virginia Beach kentinde belediye binasında düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Öğleden sonra Virginia Beach'teki kamu binasına gelen ve kendisinin de sorunları olan bir kamu çalışanı olduğu açıklanan saldırgan, çalışanlara ateş açtı. 

Reuters'teki habere göre Virginia Beach Polis Şefi James Cervera, saldırganın ayrım gözetmeden çalışanlara ateş açtığını bildirdi. Cervera, saldırganla güvenlik güçleri arasında da uzun süre çatışma yaşandığını ve bir polis memurunun yaralandığını söyledi. Polis şefi, yaralı polisin kurşun geçirmez yelek sayesinde hayatta kaldığını ifade etti. Cervera, saldırganın susturucu takılı 45 kalibrelik bir tabanca kullandığını söyledi. 

Güvenlik güçleri tarafından vurulan saldırganın hastanede öldüğünü belirten Cervera, saldırganın sorunlu bir kamu çalışanı olduğunu belirtti ancak saldırganın böyle bir eyleme neden geçtiğinin bilinmediğini söyledi.

Olaya ilişkin güvenlik güçlerinin soruşturması sürüyor.

KENT TARİHİN EN KAHREDİCİ GÜNÜ

Virginia Beach Valisi Bobby Dyer, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu olay, Virginia Beach tarihinde en kahredici gündür." ifadesi kullanıldı.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise Başkan Donald Trump'ın konu hakkında bilgilendirildiği ve olayı yakından takip ettiği vurgulandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)