E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden'dan Trump'a hakaret yağmuru---

Biden'dan Trump'a hakaret yağmuru

Biden'dan Trump'a hakaret yağmuru
30 Eylül 2020 - 04:05 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump ve Demokrat rakibi Biden, televizyonda ilk kez karşı karşıya geldi. Trump'ın gergin olduğu gözlenen programda Biden sık sık hakaret kelimeleri kullandı. Biden, Başkan'a çamaşır suyu gafını da hatırlattı

ABD'de 3 Kasım'daki seçimler öncesi başkan adayları Başkan Donald Trump ve eski Başkan Yardımcısı Joe Biden ilk kez canlı yayında karşı karşıya geldi.

Tartışma, moderatör Chris Wallace'ın Başkan Trump'a neden yeni Yüksek Mahkeme Yargıcını atama hakları olduğunu sormasıyla başladı. Biden ise yeni yargıcın seçimden sonra atanması gerektiğini savunuyor.

Wallace, iki adaya "Neden haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz?" diye sordu.

Trump "Biz seçimi kazandık, seçimlerin sonuçları olur. Biz seçimi kazandık ve bu nedenle yeni yargıcı seçme hakkımız var." yanıtını verdi.

Trump atamanın zamanlamasını savundu ve "Demokratlar bu şansa sahip olsaydı, onlar da adaylarını belirler ve Senato onayına sunardı" dedi.

"Biden başkan olsaydı korona virüsten 200 milyon kişi ölürdü"

Başkan Trump, Biden başkan olsaydı, şu ana dek ABD'de 200 bin kişiyi öldüren korona virüs salgınında, çok daha fazla ABD'linin öleceğini iddia etti.

Trump Biden'a "Sen olsaydın, geç harekete geçeceğin için 200 milyon kişi ölürdü" dedi. Biden'in Çin'den seyahat yasağı kararını geç alacağını savunan Trump, bu yasağın salgınla mücadelede yardımcı olduğunu iddia etti.

Tartışmada ilk öfke belirtisi gösteren Joe Biden oldu. Başkan Trump, tekrar tekrar, başkan olursa muhafazakârlar lehine olan dengeyi değiştirmek için Yüksek Mahkemeyi genişletip, genişletmeyeceğini sorunca Biden "Çeneni kapatacak mısın?" dedi ve "Boş konuşmaya devam et" diye ekledi.

Trump ise "İnsanlar anlıyor Joe, Washintgon'daki 47 yılında hiçbir şey yapmadın" diye karşılık verdi.

"Koluna biraz çamaşır suyu enjekte et"

Biden, Trump'ın koronavirüs krizini yönetişini eleştirmeye devam etti ve "Bu size salgının Paskalya zamanı (12 Nisan) biteceğini söyleyen adam" dedi.

Trump'ın virüsün tedavisi için çamaşır suyu enjekte edilebileceğini söyleyen Biden, Trump'a "Belki koluna biraz çamaşır suyu enjekte eder ve tedavi olursun" dedi.

Trump ise "Bunu alaycı bir şekilde söyledim ve bunu biliyorsun" dedi.

Trump: Milyonlarca dolar vergi ödedim

Trump, New York Times'ın 2016 ve 2017'de sadece 750 dolar federal gelir vergisi ödediği yönündeki haberi sorulduğunda, "milyonlarca dolar" gelir vergisi ödediğini söyledi.

Biden, Trump'a vergi beyannamelerini yayımlamasını söyleyince, Başkan Trump 2015'ten bu yana yaptığı gibi yakında yayınlayacağını söyleyerek yanıt verdi.

Biden ayrıca "Sen Amerika'nın gördüğü en kötü başkansın" dedi.

"Bu palyaço varken bir şey söylemek zor"

Adayların sık sık birbirlerinin sözünü kestiği ve tansiyonun yükseldiği tartışma sırasında, moderatör Wallece Trump'a "Sayın Başkan. Lütfen durun" diye seslendi. Biden ise bunun üzerine Trump için "Bu palyaço varken bir şey söylebilmek zor. Pardon bu kişi " dedi.

Biden: Trump, Putin'in fino köpeği

Biden, moderatörün "Neden halk sizi seçsin sorusuna?" yanıt verirken "Bu başkan döneminde daha zayıf, daha hasta, daha yoksul, daha bölünmüş ve daha şiddet dolu bir ülke olduk. Ben Başkan Yardımcısı iken bir ekonomik durgunluk devraldık. Benden bunu düzeltmem istendi, düzelttim. Ona büyüyen bir ekonomi devrettik ve bir ekonomik durgunluğa yol açtı. Daha zayıf olma konusunda da, ben Putin'e karşı durdum. O ise Putin'in finosu köpeği" dedi.

NYSE Biden-Trump tartışması öncesi ekside kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMİZ KARTALGÖZ30 Eylül 2020 16:58

    Bir tek ana avrat küfür etmedikleri kalmış bunuda yaparlar ise süpriz olmaz.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU30 Eylül 2020 11:47

    Bunlara kanmayın.bunlar basının önünde döğüşür ülke menfaatleri olunca hemen söylediklerini unuturlar.sonra abd bunlar yönetmiyor.derin devlet yönetmektedir.bir zamanlar obama ya müslüman dediler.en çok müslümanları katleden obama olmadımı.

  • Nedim30 Eylül 2020 11:04

    Bıden in  işbirlikçi  köpekleri  hemen  havlamaya başlamış'!

  • Türkoğlutürk 30 Eylül 2020 07:35

    Zavallı abd, bir tarafta moruk diğer tarafta mirasyedi. Demekki koca abd de adam kalmadı

  • Riza30 Eylül 2020 10:36

    ABD 'de yokta sanki bizde çok var.

  • İzzet Baş30 Eylül 2020 07:28

    Bu insanlardan  (BAŞKANLARDAN )    dünya  medet beklemesin.Bunların birbirine saygısı yok.