E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de canlı yayında muhabir gözaltına alındı---

ABD'de canlı yayında muhabir gözaltına alındı

ABD'de canlı yayında muhabir gözaltına alındı
29 Mayıs 2020 - 15:38 borsagundem.com

ABD'nin Minneapolis kentinde siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesi üzerine kentte göstericilerin yağmaladığı dükkanların bulunduğu bölgede çekim yapan Amerikan CNN televizyonu ekibine polis müdahale etti.

ABD'nin Minneapolis kentinde siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesi üzerine kentte göstericilerin yağmaladığı dükkanların bulunduğu bölgede çekim yapan Amerikan CNN televizyonu ekibine polis müdahale etti.

CNN'in siyahi muhabiri Omar Jimenez, canlı yayında izlenimlerini aktardığı ve yanlarına doğru koşan bir gösterici gözaltına alındığı sırada polisler tarafından sorgulanmaya başladı.

Jimenez, polise basın mensubu olduklarını, istedikleri yerde durabileceklerini söyledi ve basın kartını gösterdi. Ancak bu açıklamalar, muhabirin kelepçelenerek gözaltına alınmasına engel olmadı.

Omar Jimenez, bu sırada polise neden gözaltına alındığını sordu, ancak buna yanıt alamadı.

Bu arada CNN'nin ana stüdyosundaki sunucular, muhabirlerinin kimliğini açıkça beyan etmesine rağmen canlı yayında Minnesota eyalet polisi tarafından gözaltına alınmasını izlediklerini aktardı.

Bölgenin görüntüsünü çekmeyi sürdüren CNN kameramanı, durum hakkında bilgi vermeyi sürdürdüğü sırada önce CNN yapımcısı, daha sonra da kameraman kelepçelenerek gözaltına alındı.

Ana stüdyodaki sunuculardan biri, ekibin daha önce bulundukları yerde haber yapmalarına izin verildiğini ve neden gözaltına alındıklarının anlaşılmadığını dile getirdi.

Diğer sunucu da "Hayatımda hiç böyle bir şey görmemiştim." yorumunu yaptı.

Gözaltılar sonrası bir polis memuru tarafından taşındığı anlaşılan kameramanın çekim yapmaya devam ettiği de görüldü.

Minneapolis polisi özür dilemedi

Gözaltına alındıktan bir süre sonra serbest bırakılan Omar Jimenez kendisinin ve ekibinin serbest bırakılma anını CNN kameralarına anlattı. Minneapolis Polis Departmanı'ndan kendilerine bir özür gelmediğini belirten Jimenez gözaltına alındığı süre içerisinde canlı yayında olmasının kendisine güç verdiğini aktardı. Floyd'la aynı kaderi paylaşmaktan korktuğunu ifade eden muhabir kendisinin başına bir şey gelmesi durumunda bunun canlı yayında bütün ülkede yayınlanacağının bilinmesinin güç veren bir duygu olduğunu ifade etti.

Floyd'un "Nefes alamıyorum" feryadı, polis şiddetini gündeme taşıdı

46 yaşındaki George Floyd, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken bir polisin uzun süre ensesine diziyle basmasından dolayı dakikalarca "Nefes alamıyorum." diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

Floyd'un polis şiddetiyle öldürüldüğü Minneapolis'teki gösterilerin 3'üncü gecesinde bir polis merkezi ateşe verilmiş ve bazı iş yerleri yağmalanmıştı.

Erdoğan, siyahi Amerikalı Floyd'un polis şiddeti sonucu ölümünü kınadı

Afrika Birliği: ABD her türlü ayrımcılığı yok etmeli

ABD'de göstericiler polis merkezini ateşe verdi

ABD'deki polis şiddetine protestolarda slogan: Nefes alamıyorum

ABD'de sokaklar karıştı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halil30 Mayıs 2020 00:01

    Haydi fox, portakal. Kınayın, ABD''yi özgürlük düşmanı, diktatörler yönetmekte deyin. Vakit tam o vakit, susmayın.

  • mehmet29 Mayıs 2020 18:20

    morgan freeman müdahele etsin.. yiter artık bu zulüm!  

  • Vb29 Mayıs 2020 18:16

    Şaşkınlık ifadesi biraz fazla olmuyor mu ? ne o Cici Amerika yapmazmıydı böyle şeyler...pardon onlar uzak ülkelerde çocukların üzerine bpmba atarlardı sadece...

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU29 Mayıs 2020 17:50

    Bizde özgürlük yoktur diyen ve hakimleri bile tehdit edip bizim dediğimizi yapmazsanız kızılayda yüreyemezsiniz diyen chp li milletvekillerine bir bakın bir de özgürlük ler ülkesi abd ye bakarmısınız. Fox tv her gün yalan dolan haberler ile milleti kışkırtır iken bir şeye yapılmıyor özgür bırıkılıyor iken bir de özgürlükler ülkesi abd bakın.

  • şakamısın29 Mayıs 2020 19:00

    hanzo sen ülkene gören gözlerle bak da öyle konuş...

  • Beyaz toros29 Mayıs 2020 15:55

    Abd de basın trump ile arası kötü olduğu için buradan bir gezi çıkarma peşinde siyahlar istediklerini yapıb cezalandırılmamanın peşinde beyazlarda kudurmuş

  • Tabi29 Mayıs 2020 16:47

    Satin almassan basini daha neler gelir basina neler once gazete ve tv leri yemleyeceksin sonra isine gelmeyen gazetecileri kovduracaksin bak bisey oluyor mu ha birde boyle olaylarda haber yasagi getireceksin oh mis basin hic agrimaz haberi bile cikmaz isi bilmiyorsun isi

  • selim29 Mayıs 2020 15:48

    hey gidi gunler cnn muhabiri hemde ozgurlukcu ulkede hemde . bizim basin tellallarinda ses yok :D