E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de cami yönetiminden Biden'a çağrı---

ABD'de cami yönetiminden Biden'a çağrı

ABD'de cami yönetiminden Biden'a çağrı
11 Ağustos 2021 - 03:12 borsagundem.com

ABD'nin Virginia eyaletinde bir cami, İran yaptırımları nedeniyle havalimanında el konulan çinileri ABD Başkanı Joe Biden yönetiminden geri istedi.

Virginia eyaletinin kuzeyinde yer alan caminin yeni bir cami inşaatında kullanılmak üzere İran'dan gelen çinilerine Dulles Havalimanı'nda İran yaptırımlarına takıldığı iddiasıyla el konuldu.

Manassas Camisi İmamı Abolfazl Nahidian yaptığı açıklamada çinilerin yeni bir caminin inşaatında kullanılmak üzere İran'ın Kum kentinden haziranda gönderildiğini söyledi.

Gümrük memurlarınca el konuldu

Çinilerin hediye olduğunu ve dolayısıyla para ödenmediğini belirten Nahidian, buna rağmen havalimanında çinilere ABD'nin İran'a yaptırımları yüzünden gümrük memurlarınca el konulduğunu ifade etti.

Daha önce hiçbir sorun yaşamadan İran'dan çiniler aldığını söyleyen Nahidian, Gümrük ve Sınır Koruma Dairesinin kendisini çinilerin İran'a geri gönderilmesi ya da imha edilmesi gerektiğine dair mektupla bilgilendirdiğini belirtti.

Biden yönetimine çağrı

Nahidian, Kur'an'dan ayetlerle süslenmiş çinilerin imha edilmesi fikrinin "rahatsız edici" olduğunu söyleyerek Biden yönetiminden İran yaptırımlarına takılan çinilerin camiye teslim edilmesini istedi.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Başkanı Nihad Awad ise dini sanat eserlerine yaptırım uygulamanın "anlamsız" olduğu ve çinilerin "kitle imha aracı" olmadığı değerlendirmesinde bulundu.

Gümrük ve Sınır Koruma Dairesinden yapılan açıklamada ise ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisinin (OFAC) İran'a uygulanan yaptırımlar kapsamında çinilerin ithal edilemeyeceğini tespit ettiği ancak çinilerle ilgili nihai bir karar alınmadığı ifade edildi.

Biden'dan Afganistan kararına ilişkin dikkat çeken açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)