E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de bugün 1 milyon 350 bin yeni vaka tespit edildi---

ABD'de bugün 1 milyon 350 bin yeni vaka tespit edildi

ABD'de bugün 1 milyon 350 bin yeni vaka tespit edildi
11 Ocak 2022 - 22:24 borsagundem.com

ABD'de günlük vaka sayısı 1 milyon 350 bine çıkarak rekor kırdı. Söz konusu rakam, dünyada günlük olarak tespit edilen en yüksek vaka sayısı oldu

ABD'de pazartesi günü 1 milyon 350 bin yeni korona vakası tespit edildi. Bu rakam, yüksek bulaşıcılık oranına sahip Omikron varyantının tüm dünyada hızla yayıldığı son dönemde şimdiye kadar herhangi bir ülkede kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı.

ABD’de bir önceki rekor, 3 Ocak’ta 1 milyon 30 bin vakayla kırılmıştı. Hafta sonu çok sayıda eyalette vaka bildirimi yapılmadığı için Pazartesi günü hafta sonu rakamlarını da kapsayan yüksek sayıda vaka bildirimi yapılıyor. ABD’de yeni vakaların yedi günlük ortalaması, iki hafta içinde üç kat artarak günde 700 bine tırmandı.

Yeni vaka sayısındaki rekor, ABD’de Kovid-19 nedeniyle hastanede tedavi altına alınanların sayısının da pandeminin başından bu yana en yüksek seviyeye eriştiği güne denk geldi. Reuters haber ajansı verilerine göre ABD’de Kovid tedavisi için hastaneye yatanların sayısı üç haftada iki kat arttı.

136 BİN 604 KİŞİ HASTANEYE BAŞVURDU

VOA Türkçe’de yer alan habere göre, geçtiğimiz yıl Ocak ayında ABD’de 132 bin 51 kişinin hastanede tedavi altına alınmasıyla kırılan rekor, Pazartesi günü 136 bin 604 Kovid-19 hastasıyla bir kez daha kırıldı.

Sağlık yetkilileri, Omikron varyantının daha önceki varyantlara kıyasla daha hafif hastalığa neden olmasına rağmen yüksek sayıda enfeksiyon vakasının hastaneleri felce uğratabileceği uyarısında bulunuyor. ABD’da bazı hastaneler, artan hasta sayısı ve kadro eksikliği nedeniyle şimdiden acil olmayan bazı ameliyatları erteleme yoluna gitti.

Vaka sayılarındaki hızlı artış; personel, öğretmen ve okul otobüsü şoförü sıkıntısı çeken çok sayıda okulda eğitimi aksatıyor.

Chicago’da öğretmenlerin ve bölge eğitim müdürlüğünün artan enfeksiyon vakaları karşısında ne yapılması gerektiği konusunda anlaşamaması nedeniyle dört gündür okullarda eğitim yapılamıyor.

New York’taysa çok sayıda ulaştırma çalışanının hasta olması nedeniyle üç metro hattında ulaşım durduruldu. Çok sayıda şirket, çalışanlarını ofis binalarına geri döndürme planlarını askıya aldı.

ORTALAMA 1700 KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR

ABD’de günde ortalama 1700 kişi, Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiriyor. Kısa süre önce bu sayı 1400 civarındaydı.

Öte yandan Amerikan ilaç firması Pfizer’ın CEO’su Albert Bourla, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yeniden tasarlanan ve Omikron varyantını hedef alan bir Kovid-19 aşısına ihtiyaç olabileceğini, firmanın Mart ayına kadar böyle bir aşıyı hazır edebileceğini kaydetti.

Tüm zamanların en yüksek verileri: 74 bin 266 yeni vaka

Biden: Salgının tüm dünyada yavaşlamamasından dolayı endişeliyim

Vakaları düşürmek isteyen esnaf, dükkanlarını 5 gün kapatma kararı aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman12 Ocak 2022 08:09

    Hastalık nerdeyse 2 yıl önce çıktı felan ama şu anda salgın çok hızlı yayılıyor belki daha da hızlanacak aşı olmadıysanız hemen olun hafif atlatırsınız yoksa zakkum mu yersiniz.Aşı karşıtı yok aşılar şöyle böyle çok faydalı kardeşim sakın inanmayın koronayı önlemiyor yakalanıyorsunuz ama hastalığı hafif atlatıyorsunuz.Yazdıklarım bizzat kendi tecrübemle sabit korona oldum atlattım aşı olun aşı olun.

  • Erol g11 Ocak 2022 22:58

    ABD'DE EMLAK FİYATLARI ANİDEN AŞIRI DEĞER KAYBETMEYE BAŞLAR GÜNLÜK 700 BİN HASTAYI TEDAVİ ETMEK HEM COK ZOR HEM DE ÇOK KOLAY ONLAR DA ZOR OLAN YOLU SÉÇTİKLERİNDEN VAKA/BULAŞ SAYILARI DAHA DA ARTABİLİR