E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarABD'de Bitcoin fonları için kritik tarih---

ABD'de Bitcoin fonları için kritik tarih

ABD'de Bitcoin fonları için kritik tarih
16 Ekim 2021 - 02:41 borsagundem.com

ABD'de varlık fonu yöneticisi ProShares, Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı ETF'nin 18 Ekim'de NYSE'de işlem görmesini planladıklarını SEC'e duyurdu. Açıklama sonrası Bitcoin'in fiyatı 62 bin dolara yükseldi

Varlık yöneticisi ProShares, Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı borsa yatırım fonunun (ETF) gelecek hafta işlem görmeye başlamasının planlandığını bildirdi.

ProShares, Bitcoin Strateji ETF'sine ilişkin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) güncellenmiş bir izahname sundu.

Söz konusu izahnamede, New York borsası Arca endeksinde işlem görecek fonun beklenen başlangıç tarihi olarak 18 Ekim gösterildi.

ProShares'in Bitcoin Strateji ETF'sinin "BITO" koduyla işlem göreceği kaydedildi.

SEC'ten Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı ETF'nin onaylandığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Ancak ABD merkezli yayın kuruluşu Bloomberg'in konuya yakın kaynaklarına dayandırdığı haberinde, SEC'in ilk Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı ETF'sinin ticarete başlamasına izin vereceği bildirilmişti.

BITCOIN 62 BİN DOLARA YÜKSELDİ

SEC'in Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı ETF'lere izin vereceğine ilişkin haberler ve ProShares'in SEC'e izahnamesini sunmasının ardından Bitcoin'in değeri cuma günü nisan ayından bu yana ilk kez 62 bin dolar seviyelerine kadar yükseldi.

Bitcoin, rekor tazeleyebilir

 

Bitcoin 60 bin doları gördü

 

Bitcoin fiyatında 60 bin dolar dip!

 

Bitcoin'e SEC dopingi, sert yükseldi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)16 Ekim 2021 15:59

    Pazartesi SEC izni ile, işlem olabilir diye, kar satışları gelebilir. Kar satışları PAzartesi iş satınde başabaş noktasında beklemeye geçer. 2013 den beri beklenen fon başlaması talebi izlenecektir. o bakımdan haberlerle çıktık, bu gunöncesi kar satışı gelebilir. sonra başabaş  noktaya çelıkıp saat beklenebilir. bıko sanırım termınallerde kod.   çok haberlerle çıktık 63,000 lre yasladık kendımızı.. ekımde 60 bin beklıyorsuk hızlı geldik ... herkes kendi kararını verir. Deniz görmeyen, denize girerse boğulur. sahile git. denizi izle, ruzgarı hısset. ayaklarını denız suyuna sok. tuz oranı nasıl tat. hangi saatler guneşlenir, sahilde nasıl balık tutulur, kimler saat kaçta yuzer vb. öğren. sonra denize gir yuz. boğulma :D btc de böyle.

  • Mucise Reis ;)16 Ekim 2021 15:50

    Bu çok önemli bir adım. eğer olay tutarsa ise, gelecekde farklı fonlarda bu alana gireektir. fonların girişi ile var olan btc talebi 2 yada 3 e uzun vadede kayabılır. buda var olan btc talebini şuankı seviyenin üzerine çekecektir. O bakımdan idda, milli piyango, şans topu sayısal gibi yatırımlarınızı bu alanlara aktarabılırsınız : ) ki uzun avde farklı emeklılık fonlarıda işin içine girerse, dolaşımdaki btc mıktarı durunca inanılmaz değerler oluşabilir. sanal paraların, sanal altını olabilir btc.  5 sene sonrası uzun vadeden kastım. farklı kurumlar, şirketler,  hatta devletler bu alanda adımlar atabılır. bu ilk adım asşında, btc yi resmiyete sokan en buyuk adım oldu. farklı devletlerınde bu tarz onay ve isinleri olabilir. tablo resmi buyuk. 2013 lerden beri sec res ediyordi. ilk kez kabul edi. arkası gelırse şahane olur... :D yanı yüzde 5 portfoy bu alan aktarılabılır, bence...

  • ali kazan16 Ekim 2021 10:18

    bitcoin oyun buyuk hergun yukseliyor dunya 5 zengin iyi oyunuyor ama birgun onlarin basina dert oloca k insanlarin arkaba es dost yok et uyan dunya