E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD'de benzin fiyatları rekor tazeledi---

ABD'de benzin fiyatları rekor tazeledi

ABD'de benzin fiyatları rekor tazeledi
01 Haziran 2022 - 19:27 borsagundem.com

ABD'de benzinin ortalama fiyatı galon (yaklaşık 3,8 litre) başına 4,67 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Amerikan Otomobil Birliği (AAA) verilerine göre, ülkede benzinin ortalama fiyatı geçen yıla kıyasla yüzde 53'lük artış gösterdi.

Ortalama benzin fiyatı aylık bazda yüzde 11,5 artarken, benzin fiyatındaki haftalık artış yüzde 2'ye yaklaştı.

ABD'de benzinin ortalama fiyatı galon başına 4,67 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Ülkede benzinin ortalama fiyatı, Anma Günü (Memorial Day) tatilinde milyonlarca Amerikalının geçen haftasonu seyahat etmesiyle hafta başında galon başına 4,62 dolar ile rekor kaydetmişti.

Bölgelere göre farklılık gösteren benzin fiyatları, Kaliforniya eyaletinde 6,19 dolara ulaştı.

Benzin fiyatlarında Kaliforniya'yı, 5,44 dolar ile Hawai, 5,34 dolar ile Nevada, 5,25 Dolar ile Washington, 5,24 dolar ile Oregon, 5,23 dolar ile Alaska ve 5,13 dolar ile Illinois takip etti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle ham petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanma ABD'de benzin fiyatlarını etkilemeye devam ederken, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının başlamasından bu yana ABD'de benzin fiyatları yüzde 30'un üzerinde yükseliş kaydetti.

Son olarak Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin yıl sonuna kadar Rusya'dan petrol ithalatının yüzde 90'ına yasak getirecek 6'ncı yaptırım paketi konusunda anlaşması sonrası Brent petrolün varil fiyatı 125 dolara kadar yükselmişti. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili de 119 dolara kadar çıkmıştı.

Ülkede benzin fiyatlarındaki yükseliş enflasyonist baskıların yoğunlaşacağına dair endişeleri de körüklerken, ABD'de mart ayında yüzde 8,5 ile 41 yılın zirvesine çıkan yıllık enflasyon, nisanda yüzde 8,3'e gerilemesine rağmen piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşmişti.

Petrol fiyatlarında 150 dolar beklentisi

 

Benzin ve motorine zam geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pahalı hayat ve seçimlere etkisi 02 Haziran 2022 09:05

    Bu yüksek yakıt fiyatları ve yüksek emtia, yüksek gıda, yüksek enflasyon şuan tüm dünya nin sorunu haline geldi. Ancak bu durum boyle giderse tüm dünya da devlet yöneticilerinin değişmesine sebep olabilir. Bunlar sürdürebilir değil. Yakında ortaya çıkabilecek seçimlerde bunların sonucunu görürüz muhtemelen

  • Mucise Reis ;)01 Haziran 2022 21:29

    Haberin Türkçe mealini yazayım. ABD de vahsedilen fiyat galondur... 1 Galon benzin 4 litre ye yakındır ( 3,77 litre) ... ABD de asgari ücretle çalışan sayısı yüzde 2 - 4 arasıdır... ABD de bir liseli, üniversiteli bir markette 1 saat çalışacak  19 usd (en en düşük ücret) almaktadır... Haberde 1 saat çalışan üniversiteli öğrencinin  15 litre benzin aldığını anlıyoruz... ülkemizde 15 litre benzin x 24= 360 tl yapıyor :D yani ülkemizde 3 güne yakın asgari ücretli parası (ülkemizde yüzde 75 lik ücret) rakamlar ortalama... yani ABD de yüzde bilmem kaç zam geldi öyle oldu böyle oldu dunyada kriz var masalları tamamen uydurma , haberler gerçek dışı ve yanıltıcı yapılıyor. Araştırarak gerçeklere ulaşabilen gençler z kuşağı varken, bu saçmalıklar karşılıksız kalacaktır. :D 

  • hakan01 Haziran 2022 22:11

    Açıkçası hocam bizde benzinin litresi 26 tl., fakir Amerika'da 20 tl 22 Krş. ABD'de rekor tazelemiş hali bu